Dan 1: Počinje Evropsko univerzitetsko prvenstvo u stonom tenisu!

231

Otvoreno je deveto po redu takmičenje u stonom tenisu u Kramerinu, Italiji, organizovano od strane EUSA organizacije. Takmičenje će trajati od 15.07.2019. do 20.07.2019. s tim da će se prvi meč odigrati 16.07. Učestvovaće ukupno 31 ekipa iz Evrope, koje će predstavljati 15 država.

Finalni dan USSB

U muškoj konkurenciji postoji 6 grupa. Grupu A čine: Univerzitet „Camerina“ (Italija), Univerzitet Zamošć (Poljska) i „Hamburg“ (Nemačka). Grupu B čine: Univerzitet „Rzesow“ (Poljska), „Neuchatel“ (Švajcarska) i Univerzitet „Lorraine“ (Francuska). U grupi C se nalaze: Univerzitet Magnitogorsk (Rusija), Univerzitet Nauke (Norveška), „Nottingham Trent“ (Velika Britanija). Grupu D čine: Univerzitet Nisantasi (Turska), Univerzitet Nottingham (Velika Britanija) i Univerzitet Gdansk (Poljska). Dok se u grupi E nalaze: Univerzitet „Artois-Lievin“ (Francuska), „MIREA“ (Rusija), „Munich“ (Nemačka) i Univerzitet Girne (EUSA). Konačno, u grupi F su: Univerzitet Tehnologije (Nemačka), „Porto“ (Portugal), „Sofia“ (Bugarska) i Univerzitet Politava (Ukrajina).

U ženskoj konkurenciji postoje 3 grupe. U grupi A se nalazi: Univerzitet Magnitogorsk (Rusija), Univerzitet iz Zagreba (Hrvatska) i „Porto“ (Portugal). Grupu B čine: Univerzitet Kozminski (Poljska), „Goettingen“ (Nemačka), Univerzitet Kazan (Rusija) i Univerzitet „Lorriane“ (Francuska). Dok grupu C čine: Univerzitet Nottingham (Velika Britanija), „Paris Dauphine“ (Francuska), „Eindhoven“ (Danska), „Warsaw“ (Poljska).

Tokom celog dana vrata dvorane za treniranje bila su otvorena za sve timove. Postoje dve dvorane sa po 4 stola za mečeve i po 2 za zagrevanje. Džoš Benet je bio raspoložen i podelio je sa nama njegovo iskustvo za sad. „Kamerino je prelep dosad, hrana, ketering i ostali uslovi su odlični. Stanovi koji su stari jednu godinu su savršeni. Sale su dobre, stolovi isto, pod je čvrst i takođe mi se sviđa. Na našem Univerzitetu „Nottingham“ imamo i mušku i žensku selekciju, očekujemo da osvojimo po jednu medalju bar po ekipi. Ali na kraju nam je bitno da se zabavimo i lepo provedemo“, poručio je Benet.

Na glavnom sastanku, pre izvlačenja grupa, Glavnu reč je imao „OC“ predsednik Stefano Belardineli. „Dobar dan, želeo bih da vam poželim dobrodošlicu od strane našeg tima i poželim vam svu sreći i što bolje rezultate u toku ovog takmičenja“, rekao je Belardineli.

Kasnije tokom ceremonije otvaranja govor je držao i gradonačelnik grada Kamerino  Gianluka Paskui. Specijalan gost ceremonije bila je Natalia Valeeva, osvajačica 5 olimpijskih medalja u streljaštvu.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB