Dan 1: Počinje Evropsko univerzitetsko prvenstvo u rukometu!

334

Otvoreno je u Bidgošđu Evropsko univerzitetsko prvenstvo u rukometu koje je priredila EUSA. Takmičenje će trajati od 4.7.2019. do 10.7.2019. s tim da će se prva utakmica odigrati 5.7. Učestvovaće 21 ekipa iz Evrope.

Finalni dan USSB

U muškoj konkurenciji u grupi A nalaze se: Univerzitet „Minho“ (Portugalija), Univerzitet „Union – Nikola Tesla“ (Srbija), Federalni Švajcarski Univerzitet. U grupi B su 4 tima počevši od Sportskog Univerziteta Kelna (Nemačka), Univerziteta iz Porta (Portugalija), Univerziteta iz Granade (Španija) kao i Norveškog Univerziteta. I konačno u grupi C nalaze se Univerzitet Bohuma (Nemačka), „Stefan cel Mare“ (Rumunija), Univerzitet iz Rijeke (Hrvatska) i „Akdeniz“ Univerzitet (Turska).

Sličan je raspored po grupama i kod dama. Dve grupe po 4 tima i jedna po tri. Prva, A grupa, sastoji se iz Univerziteta Kazimir Veliki Bidgošđ (Poljska), Univerziteta iz Zagreba (Hrvatska) i Univerziteta iz Pitesti (Rumunija). Grupa B izgleda ovako: Univerzitet Bohuma (Nemačka), „Aks-Marselj“ Univerzitet (Francuska), „Vinsent Pol Lubin“ (Poljska), Norveški Univerzitet. U grupi C će se takmičiti Univerzitet iz Hamburga (Nemačka), Univerzitet iz Porta (Portugalija), „Marija Kuri-Slodovska“ (Poljska) i Univerzitet iz Valensije (Španija).

Igrači su u toku pripremnog dana (4.7.) imali priliku da se upoznaju sa mestom, kao i odrade svoje prve treninge. Pojedinci su bili raspoloženi da podele sa nama ponešto iz njihovog dosadašnjeg iskustva.

 

 

Djego Pradiljo, igrač Univerziteta iz Granade, bio je zadovoljan prijemom i opštim kvalitetom organizacije. „Ovde smo samo jedan dan. Opušteni smo, bili smo u gradu u poseti nekim mestima. Juče smo imali malu turu po čitavom gradu,  ljudi su veoma dobri. U Španiji imamo prvo malo prvenstvo u Andaluziji i kada se pitanje pobednika odluči igra se prvenstvo cele države. Pobedili smo u oba takmičenja prošle godine. Dve volonterke koje su sa nama dobro nas tretiraju. Mislim da je najvažniji deo biti opušten i uživati u boravku ovde ”, poručio je Paradiljo.

Nakon žreba, igrači i osoblje su dočekani od strane Organizacionog odbora. Prvu reč imala je predsednica “OC” i marketinga Katarina Domanska: „Dobro veče. U ime Organizacionog Komiteta želim da pozdravim sve vas na ceremoniji otvaranja Evropskog univerzitetskog prvenstva u rukometu 2019. Posebno bih želela da pozdravim predstavnike EUSA. Želela bih da pozdravim potpredsednika grada Bidgošđa, prorektora saradnje Univerziteta “Kazimira Velikog” i predsednika Akademskog sportskog saveza. Želim vam

prijatan boravak u Bidgošđu sa puno pozitivnih iskustava. Nadam se da će se dobra atmosfera proširiti oko vas. Verujem da će ovo prvenstvo biti organizovano na najvišem nivou. Zabavite se i srećno “, rekla je Domanska.

 

FOTO: EUSA

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB