Da li kompjuteri stvarno škode sportu?

116

Teško je zamisliti da kompjuteri mogu da pomognu u sportu. Verovatno smatrate da su jedni od najvećih krivaca što deca sve manje treniraju. Sada umesto da igraju fudbal sa društvom, igraju igrice na Fejsbuku. Fudbal su igrali samo preko FIFE i Manager-a, a fizičko im više nije omiljeni predmet u školi. Nije baš sve tako crno.

Finalni dan USSB

Od sajtova klubova, do kompjuterizovanih uređaja za treniranje, kompjuteri su postali svakodnevna stvar u sportskoj industriji.

Postoje razni sportski događaji širom sveta. Svi su oni opasni po sportiste i njihovo dalje treniranje. Dovoljan je samo jedan minut nepažnje i sportista može da izgubi čitavu karijeru. Loša oprema, klizav teren ili loše obezbeđenje mogu bitno uticati na ishod utakmice. Pomoću analiza, merenja i ostale statistike možemo otkriti da li će neka nova oprema naškoditi sportistima i sve to se radi preko kompjutera. Moguće je dodati i formule za verovatnoću da dođe do nekih oštećenja u proizvodnji razne opreme i na taj način analizirati mogućnosti oštećenja.

Industrija sportske opreme godinama koristi kompjutere da bi dodala novi dizajn ili oblik svojim proizvodima poput odeće, kaciga, zaštitnika za lice ili kolena, lopti i mnogih drugih. Analiziraju se materijali: njihova snaga, izdržljivost, vreme trajanja; Sva ova testiranja se skladište u bazu podataka i njihovom analizom gleda se da li će se novi proizvod izbaciti na tržište.

Ostatak teksta možete pročitati OVDE.

Ako i Vi pišete tekstove o nekim sportskim temama, to što još niste deo SPORTINDEKS-a nije razlog da ih ne objavimo. Naš mail možete pronaći u odeljku KONTAKT u zaglavlju sajta

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstNapeta borba Pravnika I Doktora
Naredni tekstPrijavi se! Počinje kampanja „Možeš!“
SPORTINDEKS je web magazin koji ima za cilj da promoviše stvari koje nikako ne mogu da nađu zajednički jezik – sport i visoko obrazovanje. Naš cilj je da napravimo portal koji bi omogućio studentima da daju svoje viđenje sporta u našoj zemlji i da, koliko je moguće, podstakne neke promene.