Cvijović presudio oslabljenim politikolozima

560

U poslednjoj utakmici nedeljnog programa trećeg kola USSB lige za rukometaše, sastale su se ekipe Fakulteta političkih nauka i Građevinskog fakulteta. Politikolozi, koji nisu bili u punom sastavu, samo u prvom poluvremenu uspeli su da pruže otpor građevinarima da bi u nastavku meča ipak rotacija igrača i prednost igrača više donela prevagu u korist ekipe iz Bulevara kralja Aleksandra. Konačan rezultat bio je 25:17 (10:8) za građevinare.

Finalni dan USSB

 

 

Ni jedni ni drugi nisu dobro započeli meč. Oba tima su izgubila po jednu loptu i po jednom su promašili gol, a prvi šut u okvir, koji je uputio Marić, odbranio je golman Građevinskog. FPN,  koji je celu utakmicu igrao sa igračem manje, prvi je došao do prednosti preko Vojnovića, ali već u sledećem napadu građevinari su uzvratili i rezultat je bio izjednačen (1:1). Igrao se peti minut, kada je prvi žuti karton u ekipi Građevinskog dobio Ilić, a u naredna dva minuta viđena su još dva kartona na drugoj strani terena. Za FPN kartone su dobili Đurišić i Vojnović. U tim trenucima građevinci su uspostavili kontrolu nad utakmicom. Usledila je njihova serija od 3:1 u kojoj je Cvijović jednom pogodio i jednom asistirao Iliću, dok je gol kroz noge Dodića postigao Kasalović. Za FPN strelac je bio Petrović (4:2). Na polovini prvog dela i jedni i drugi bili su raspo- -loženi u napadu, pogotovo Petrović sa FPN-a, koji je u tim momentima postigao dva pogotka i zabeležio jednu asistenciju (6:5). Seriju golova na obe strane, prekinuo je žuti karton građevinara Kasalovića u dvanaestom minutu (7:5).  Tada su se razigrali i golmani i usledila su tri napada bez realizacije. U tom nizu promašaja, bolje su se snašli igrači FPN-a i uspeli da postignu tri pogotka i preokrenu rezultat u svoju korist (8:7). Strelci su bili Glendža, Petrović i Vojnović. Četiri minuta pred kraj poluvremena Glendža je promašio u jednom napadu za FPN i usledila su dva pogotka građevinara, kojima su ponovo poveli (9:8). Oba puta precizan je bio Cvijović; jednom iz igre, a jednom sa sedam metara. Do kraja poluvremena raspoloženi su bili golmani i viđen je još samo pogodak Kasalovića. Rezultat posle prvih dvadeset minuta bio je 10:8 za građevinare.

Drugi deo meča doneo je manje uzbuđenja od prvog. U nekoliko uvodnih minuta i jedni i drugi koristili su napade; igralo se gol za gol, sve dok tajm aut nisu zatražili igrači FPN-a (12:11). Nakon kratkog odmora, usledila je po jedna odbrana na obe strane, a onda je jednu kontru uspeo da iskoristi Ilić i da ponovo odvede građevinare na dva gola razlike (13:11). FPN-ovce je krenuo da sustiže umor u tim trenucima, a izgubili su i četiri lopte, što su građevinari znali da kazne. Strelci su bili Cvijović i dva puta Stevanović (16:12).  Polovinu drugog poluvremena obeležio je u redovima FPN-a Glendža, koji je postigao tri pogodka u tom delu utakmice, ali i na drugoj strani  Cvijović  nastavio je sa dobrom partijom i još dva puta se upisao u strelce (19:15).  U poslednjih pet minuta ušlo se sa po jednim realizovanim sedmercom na obe strane. Za Građevinski precizan je bio Šašić, dok je za FPN pogodak postigao Glendža (21:16). Do kraja susreta, FPN-ovci nisu uspeli da se vrate u utakmicu. Petrović je jedini pogodio iz okreta, ali to nije bilo dovoljno da stignu do izjednačenja (23:17). Konačan rezultat, nakon izgubljene lopte FPN-ovaca, postavio je Stevanović, svojim četvrtim golom na utakmici. Meč je završen pobedom građevinara 25:17.

Sastavi timova
Fakultet političkih nauka Građevinski fakultet
Petar Dodić 12 Strahinja Cvijović 99
Nikola Đurišić 13 Ognjen Ilić 7
Lazar Petrović 8 Nikola Karajović 12
Mladen Stojanović 73 Nemanja Jovanović 1
Aleksandar Glendža 7 Filip Derajić 3
Aleksandar Vojnović 14 Đorđe Karajović 25
Uroš Marić 9 Vasilije Kasalović 32
Radomir Šašić 36
Dušan Kraguljac 55
Đorđije Baćović 4
Đorđe Stevanović 2
Stefan Stojanović 8
Marko Rula
U redovima Građevinskog fakulteta najefikasniji igrač bio je Cvijović sa sedam pogodaka, a pratili su ga Kasalović i Stevanović sa po četiri. Na drugoj strani, istakli su se Glendža sa sedam i Petrović sa pet pogodaka.

Statistika
STATISTIKA FPN Građevinski fakultet
Golovi 17 25
Promašaji 9 4
Odbrane 7 10
Izgubljene lopte 10 10
Sedmerci 2/2 2/2
Isključenja / 2
Žuti kartoni 2 3
Crveni kartoni / /

Sedmostruki strelac u redovima Građevinskog fakulteta, Strahinja Cvijović, posle utakmice pohvalio je protivnike i njihovu borbu sa igračem manje tokom cele utakmice: “Protivnička ekipa nije imala dovoljan broj igrača. Odigrali su veoma dobro, s obzirom na to koliko ih je igralo. Mi smo odigrali dobar meč, iskoristili smo to da se uvežbamo i pobedili smo”.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB