Čučukov pogurala pravnice

195

Košarkašice Pravnog fakulteta slavile su u izuzetno tesnoj utakmici protiv ekipe Filozofskog fakulteta rezultatom 27:23 (5:2, 5:4, 5:8, 12:9) u okviru SUUB lige. Ana Čučukov  je sa 16 postignutih poena predvodila svoj tim do pobede.

Statistika
IME EKIPE    Pravni fakultet Filozofski fakultet
Poeni 27 23
Šut za 1p 5/6 1/7
Šut za 2p 5/30 11/34
Šut za 3p 4/13 0/3
Of. Skok 9 11
Def. skok 14 18
Asis. 4 4
Blokada 1 1
Iz.lopta 8 7
Uk.lopta 3 3
Finalni dan USSB

Prva četvrtina je, kao i čitavo poluvreme bila izuzetno neefikasna. Za 8 minuta igre, ukupno je postignuto svega 7 poena. Ovu deonicu obeležile su čvrsta odbrana na ivici faula, mnoštvo izgubljenih lopti i promašenih šuteva. S vremena na vreme, monotoniju su razbijali poeni Čučukove i Mutavdžićeve, dok je jedine poene za filozofkinje u prvom kvartalu postigla Todorov.

Naredna deonica se nije mnogo razlikovala od prethodne. Promašenih šuteva bilo je u izobilju na obe strane. Jedine poene za  pravnice su do kraja poluvremena postigle  Čučukov (trojka) i Stanković sa linije penala. Na drugoj strani, poenima su odgovorile Todorov i Cocić, ali nisu uspele da dođu do vođstva, jer je nakon njihovih pogodaka nastavljena serija promašaja. Ni pravnice nisu blistale u poslednjim minutima druge četvrtine, tako da je do kraja poluvremena ukupno postignuto svega 16 poena (10:6).

U nastavku utakmice Čučukov je postigla 5 poena,  da bi se potom ispostavilo da su to jedini poeni Pravnog fakulteta u trećoj četvrtini. Filozofkinje su u ovom periodu imale potpunu kontrolu defanzivnog skoka, odigrale su agresivnije u odbrani, ali nisu bile dovoljno efikasne u napadu da preokrenu rezultat u svoju korist. Todorov, Cocić i Kuršumlija su uspevale da poentiraju u ovoj četvrtini, što se ispostavilo kao nedovoljno da se preokrene rezultat pred poslednju četvrtinu.

Početkom četvrte četvrtine, ekipa Filozofskog fakulteta dolazi do vođstva prvi put na meču. Zahvaljujući pogocima Cocićeve i Kuršumlije, filozofkinje dolaze do +3 (15:18) na pet minuta do kraja. Njihovo vođstvo kratko je trajalo, jer su pravnice ubrzo nanizale 12 poena. Seriju su otvorile Stanković i Trubarac, da bi se potom nadovezala Čučukov, koja je postigla, ispostaviće se, dve ključne trojke, kojima se njena ekipa odlepila na +6 (27:21), čime je rešila pitanje pobednika.

Sastav ekipa
Pravni fakultet    Filozofski fakultet   
7 A. Stojčević 5 N. Petković
8 A. Čučukov 6 M. Kuršumlija
9 A. Žujović 4 M. Dmitrović
10 J. Stanković 7 M. Todorov
11 Đ. Mutavdžić 9 K. Nikolić
23 K. Trubarac 14 D. Cocić
14 M. Tolo 15 M. Tomić
S. Milovac
M. Vlajković

Najbolji strelac Pravnog fakulteta, Ana Čučukov, konstatuje  da loša igra u trećoj četvrtini prati njenu ekipu čitavu sezonu.

“Uprkos pobedi, prikazale smo slabu partiju, pogotovo u trećoj četvrtini, što  je posledica iscrpljenosti. Ipak, pokazale smo veću želju za pobedom, te se naša borbenost isplatila. Nadam se da ćemo u nastavku sezone popraviti igru u trećoj deonici”, istakla je Čučukov.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstPoljoprivredni pobedio za Pribanovića
Naredni tekstDifovke podučavale učiteljice
Student novinarstva na Fakultetu za medije i komunikacije i zaljubljenik u košarku. Životna želja mi je da spojim posao i hobi i da izveštavam sa međunarodnih klupskih ili reprezentativnih takmičenja u pomenutom sportu.