Članovi tima “Drumska strela” predstavili svoje sedmo vozilo

303

Članovi tima „Drumska strela“ svečano su predstavili svoje novo vozilo, spremno za takmičenje koje će se održati u Italiji, a zatim i u Republici Češkoj. Tim broji 48 članova sa osam fakulteta Univerziteta u Beogradu. U pitanju su Arhitektonski, Tehnološko-metalurški, Mašinski, Elektrotehnički, Ekonomski, Matematički fakultet, Vojna akademija i Fakultet organizacionih nauka.

Finalni dan USSB

 

U sali Mašinskog fakulteta, 11. juna, sastali su se ljubitelji automobilizma kako bi saznali sve o novom vozilu koje su predstavili članovi tima „Drumska strela“. Prisutnima se najpre obratio dekan Mašinskog fakulteta, Radivoje Mitrović, koji je pohvaio ambicozne studente i dodao da je ovaj projekat dragulj Beograda, Srbije i regiona jer se svo znanje stečeno na fakultetu pretvara u realnost. Izvanredan tim, sačinjen od mladih ljudi radio je devet meseci na stvaranju novog vozila. Organizovana podela poslova pomogla im je da uspešno realiziji svoju misiju. Struktira tima sastoji se od šest grupa, za aerodinamiku i dizajn, za materijale, pogon, elektroniku, za šasiju i oslanjanje kao i za marketing i sponzorstvo. Vođa tima je Miljana Stanojević, a vođa projekta je Branko Miličić. U toku ovogodišnjeg projekta ispravljene su greške prethodnih generacija, konkretno, unapređen je AERO-paket i smanjena je masa istog, model je lakši i brži sada. Mentor tima je profesor dr Marko Miloš, koji ne sumnja u svoje studente i polaže velike nade u predstojeća takmičenja: „Parafraziraću poslovicu važno je učestvovati i reći ću da je nama važno da pobedimo, potrudićemo se da to i ostvarimo“.

Reči hvale za ove mlade ljude navirale su sa svih strana, od profesora, sponzora, prijatelja i članova porodice. Možda je najbolje opisati ih citatom iz njihovog promotivnog filma „Ono što zvuči neverovatno njima postaje stvarnost“!


Nakon predstavljanja novog vozila i desetominutnog gromoglasnog aplauza praćenog ovacijama publike u kojoj su bili prijatelji, porodica i ljubitelji automobilizma članica tima za marketing i sponzorstvo, Katarina Mihajlović, rezimirala je dosadašnji učinak: „ Još uvek mi se nisu slegle emocije i utisci, svi smo bili pod tenzijom i uzbuđenjem. Danas se prikazao naš trud u prethodnih devet meseci i prezadovoljni smo kako je sve ispalo. Vozilo će se naravno tek pokazati na stazi“.

Svi članovi tima su studenti, u proteklih nekoliko meseci uspešno su balansirali između svojih fakultetskih zadataka i privatnog života: „ Najveći problem tokom celog projekta bio nam je da uskladimo obaveze, svi smo vrlo dobri studenti svojih fakulteta, morali smo da radimo noću i tokom vikneda. Puno neprospavanih noći je iza nas, kako bismo se uskladili sa rokovima. Takođe, jedan od problema bio je taj što nije sve do naše organizacije, zavisili smo od pristizanja delova i obrade istih, ali na kraju smo sve uspeli da uskladimo i ostvarimo zacrtani cilj“, istakla je studentkinja Fakulteta organizacionih nauka Katarina Mihajlović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstPehar je vraćen- FON šampion USSB lige!
Naredni tekstOdbrojavanje do Koimbre – Još 30 dana
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Trinaest godina sam trenirala karate, a pored toga bavila sam se i sportskim penjanjem. Pratim mnoge sportove, obožavam košarku i naročito volim da gledam snuker.