Civrić – lek za Ekonomski

499

Ekipa Medicinskog fakulteta rutinski je došla do trijumfa nad Ekonomskim fakultetom rezultatom 51:28 (7:7, 13:15, 14:2, 17:4) u okviru šestog vikenda SUUB lige. Ekipa iz Doktora Subotića je do pobede došla zahvaljujući izvanrednoj igri u drugom poluvremenu, obeleženom velikim brojem ofanzivnih skokova i poena u tranziciji. Najefikasnija igračica na meču bila je Civrić sa 19 poena. Interesantno je da su devojke sa Medicinskog došle do pobede bez ijedne pogođene trojke.

Finalni dan USSB

 

Puna tri minuta od početka utakmice nijedna ekipa nije uspela da dođe do koša. Poeni su se čekali poput golova. Promašaji su se smenjivali na obe strane a prekinula ih je Trajkovska poenima iz igre i nedugo zatim, polovičnim učinkom sa linije penala. U redovima Ekonomskog fakulteta seriju promašaja zustavila je Stolić, a do kraja prve četvrtine narednim poenima oba tima ponovo je pretodilo po nekoliko promašaja i prodatih lopti, te je ova četvrtina ostala upamćena kao najneefikasniji period meča.

Početkom druge četvrtine, ekonomistkinje dolaze do +5 (9:14) nakon što su Stolić i Krejaković bile precizne sa linije 6,75. Medicinke su odgovorile forsiranjem unutrašnje igre, preko koje su Milosavljević i Civrić kreirale seriju 6:0 i preokrenule rezultat. Ipak, pomenuti tandem Ekonomskog je novim pogocima spolja ostavio koš prednosti svom timu pred odlazak na odmor.

U nastavku je viđen dijametralno suprotan odnos snaga na terenu. Devojke sa Medicinskog fakulteta su doslovno deklasirale ekonomistkinje. Posebno je do izražaja došla dobra unutrašnja igra, koja je proizvela brojne ofanzivne skokove, iznuđene faulove i poene iz drugog plana. Civrić i Lovrenc su se razigrale pod košem i donele svojoj ekipi dvocifrenu prednost prvi put na meču (34:24). Defanziva je takođe bila na visokom nivou, što je za rezultat imalo svega dva primljena poena u ovom kvartalu.

Sastavi timova
Medicinski fakultet     Ekonomski fakultet   
4 M. Stošić 7 Z. Krejaković
7 A. Milosavljević 8 N. Stolić
9 L. Nikolić 9 A. Eror
10 D. Civrić 15 M. Đurić
11 T. Miladinović 18 S. Magamović
13 D. Trajkovska
16 D. Lovrenc
17 A. Bojat
U četvrtoj četvrtini Medicinski je nastavio ono što je započeo u trećoj. Doduše u nešto bržem ritmu. Ekonomistkinje ne samo da su loše branile skok, već su se i sporo vraćale na svoju polovinu, što je Civić uspešno koristila i poenima iz kontranapada konstantno povećavala prednost i kažnjavala nepostavljenu odbranu protivnica. Podršku u napadu su joj pružile Stošić i Lovrenc, koje su poenima iz drugog plana donele ubedljivu i nedostižnu prednost u tom trenutku (43:26). Na drugoj strani, nišanske sprave ekipe u plavoj opremi su zakazale, a jedine poene u poslednjoj deonici postigle su Eror i Magamović. Bodovi odlaze na adresu Doktora Subotića 8.
Statistika
IME EKIPE    Medicinski fakultet Ekonomski fakultet
Poeni 51 28
Šut za 1p 9/12 1/5
Šut za 2p 21/47 9/16
Šut za 3p 0/5 3/20
Of. Skok 18 3
Def. skok 19 13
Asis. 6 5
Blokada 1 3
Iz.lopta 7 11
Uk.lopta 6 4
Danica Trajkovska iz ekipe Medicinskog fakulteta smatra da je igra u drugom poluvremenu bila presudna. “Zadovoljna sam konačnim ishodom. Početak je bio nezgodan ali smo se odlično snašle u nastavku utakmice. Protivnička ekipa je imala svega pet igračica na raspolaganju, što im je otežalo, a nama olakšalo situaciju do kraja meča”, konstatovala je Trajkovska.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstBPŠ nadigrala vojnike
Naredni tekstGrađevinski ubedljiv protiv Veterine
Student novinarstva na Fakultetu za medije i komunikacije i zaljubljenik u košarku. Životna želja mi je da spojim posao i hobi i da izveštavam sa međunarodnih klupskih ili reprezentativnih takmičenja u pomenutom sportu.