Četvrti trijumf IKT-a

667

Od starta ovogodišnje USSB lige, igrači Visoke škole za I.K.T. nisu dozvolili da budu nadigrani, ove nedelje savladali su ekipu Fakulteta za sport Union Nikola Tesla ubedljivim rezultatom 93:46 (26:11, 13:8, 29:14, 25:13). IKT je do pobede predvodio Drobnjak koji je postigao 36 poena, značajni udeo pružio je i Zdravković koji je zabeležio šest trojki.

Finalni dan USSB

Od samog početka košarkaši IKT-a diktirali su tempo igre iskoristivši prednost u snazi. Prve poene probijanjem bloka protivnika, za IKT, zabeležio je Vujović. Protivnički tim nije imao rešenja u reketu za Drobnjaka koji je tokom ove četvrtine upisao 14 poena, pratio ga je Zdravković koji je pogodio dve trojke i jednom bio uspešan sa poludistance. Na suprotnoj strani uz česte promašaje zbog čvrste odbrane protivnika poene za Union postizali su Jovanović (4), Roganović (5), Peruničić (2). Prva deonica završena je rezultatom 26:11.

Sastavi timova
Visoka škola za I.K.T.

Fakultet za sport Union Nikola Tesla

4 Zdravković 5 Rašić
5 Kaljević 7 Jordanović
7 Vujović 8 Stojanović
9 Dmitrović 9 Roganović
11 Baljošević 10 Jovanović
18 Drobnjak 11 Perunišić
13 Jovanović
14 Petrović
Tokom druge četvrtine, košarkaši IKT-a smanjili su intenzitet igre u napadu. Kaljević je nakon niza promašaja Vujovića upisao pogodak sa poludistance (28:11), za IKT. Prvi uspešno realizovani napad na strani Uniona zabeležio je Rašić pogotkom izvan linije 6,75, nakon tri minuta igre. I pored čestih promašaja u šutu za dva i tri poena, igrači IKT-a sve vreme uspešno su održavali lako stečenu rezultatsku prednost. Iz redova Uniona Jovanović je pod faulom bio precizan ispod koša, dok je Jordanović zabeležio polovičan učinak sa linije penala. Na suprotnoj strani Vujović je bio precizan u šutu za tri, potom i u realizaciji pogotka sa poludistance, Drobnjak je nastavio da dominira pod košem postigavši četiri poena. Roganović je na strani Uniona uspeo da smanji rezultatski zaostatak kroz polaganje protrčavši odbranu protivnika. Na poluvremenu rezultat je bio 39:19.

Zdravković je trojkom u prvim sekundama igre otvorio treću deonicu, u kojoj je nakon toga još dva puta bio uspešan u realizaciji izvan linije 6,75, a jednim zabeleženim pogotkom sa iste pozicije pridružio mu se i Vujović. Drobnjak pod košem ostao nerešiva enigma protivnicima upisavši 14 poena. Niz od sedam promašaja u šutu za dva koštao je kipu Uniona sve većeg rezultatskog zaostataka. Jedini koji je predvodio tim bio je Roganović koji je zabeležio 12 poena. Jovanović je bio samo jednom uspešan sa poludistance. Te je tako rezultat pred početak poslednje deonice bio 68:33 u korist IKT-a.


Tokom četvrte deonice trebalo je samo rutinski privesti utakmicu kraju, što su igrači IKT-a uspešno realizovali. Nije bilo napetosti u ekipama pa su se ruke opustile i usledio je najmanji broj promašaja tokom cele utakmice. Pored Drobnjaka(4), Zdravkovića (3) u Vujovića (5) koji su do tada predvodili ekipu, istakao se i Dmitrović koji je upisao 11 poena, četiri puta je bio precizan u reketu i jednom izvan linije 6,75, a pratio ga je Kaljević koji je upisao dva poena. Na suprotnoj strani Perunišić je preuzeo inicijativu, uspešnom relizacijom tri šuta sa poludistance i tri šuta sa linije penala. Pratili su ga Roganović koji je postigao jednu trojku i Jovanović koji je upisao dva poena. Rezultat na kraju utakmice bio je 93:46.

Najrazigraniji na utakmici bio je Drobnjak koji je zabeležio 36 poena, pratio ga je Zdravković sa upisanih 23 poena i Vujović sa 18 poena, na suprotnoj strani ekipu je predvodio Roganović koji je zabeležio 18 poena.

Statistika
Statistika:

Visoka škola za I.K.T.

Fakultet za sport Union Nikola Tesla

 1 poen 4/7 5/8
2 poena 28/40 13/37
3 poena 11/28 5/14
Izgubljene lopte 7 9
Ukradene lopte 15 7
Ofanzivni skokovi 5 3
Defanzivni skokovi 11 3
Asistencije 9 4
Blokade

 

2 1

Košarkaš IKT-a Stevan Zdravković po završetku utakmice istakao je da je zadovoljan ostvarenim rezultatom. „Čestitam protivničkoj ekipi, ali i mojim momcima na ovako dobro odigranoj utakmici. Bitno je da smo na terenu sproveli dogovor iz svlačionice“, konstatovao je Zdravković.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstGeografi utišali svirku muzičara
Naredni tekstKPA u poslednjim sekundama odnela pobedu
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Trinaest godina sam trenirala karate, a pored toga bavila sam se i sportskim penjanjem. Pratim mnoge sportove, obožavam košarku i naročito volim da gledam snuker.