Bronzani pravnici i Stankovski MVP lige

919

Pravni fakultet Union zauzeo je treće mesto u Dank šop 3×3 ligi u organizaciji USSB-a savladavši basketaše Univerziteta Singidunum rezultatom 15:13. Pravnike je predvodio Blagojević sa upisanih devet poena, 3 od 4 u šutu za dva. Na suprotnoj strani Zdravković je zabeležio sedam poena. MVP lige je Stankovski, igrač Pravnog fakulteta Union.

Finalni dan USSB

Spisak igrača
Pravni fakultet Union Univerzitet Singidunum
6 Bošković 14 Gligorić
2 Stankoviski 12 Petrović
1 Blagojević 16 Arsenijević
14 Stjepanović 9 Zdravković

Pravnici su uz oba pogođena šuta Staknovskog izvan linije 6,75 poveli 4:0 u borbi za treće mesto. Arsenović i Zdravković su za Singidunum prekinuli seriju protivnika koševima sa poludistance (4:2). Nešto bolja igra Singidunuma u nastavku meča omogućila im je da najpre izjednače rezultat (6: 6) a potom i pređu u vođstvo koševima Arsenovića i Zdravkovića (6:8). Rezultatski zaostatak pravnika popravio je Bošković polaganjem na obruč. Arsenović (2) i Petrović (1) su pogocima iz igre uspeli da stignu četiri poena prednosti za Singidunum. Usledila je serija pravnika od 5:0 koja im je omogućila minimalno vođstvo. Na suprotnoj strani Arsenović je kroz polagaje izjednačio rezultat (12:12). Ujednačena igra vodila se do poslednjeg trenutka. Blagojević je za pravnike bio precizan u šutu za dva,  a potom je Zdravkovića na polaganju smanjio zaostatak. To nije bilo dovoljno za Stankovskog koji je uspešno realizovanim slobodnim bacanjem stavio tačku na ovaj meč za konačan rezultat  15:13 u korist pravnika.

Statistika
Univerzitet Singidunum Pravni fakultet Union
Šut za 1 poen 7/13 3/5
Šut za 2 poena 3/8 5/13
Slobodnja bacanja 0 2/3
Defanzivni skok 1 4
Ofanzivni skok 3 0
Asistencije 0 1

Nakon pobede za treće mesto igrač Pravnog fakulteta Union Vukašin Bošović bio je zadovoljan ostvarenim rezultatom, dodavši da je ova utakmica bila lakša nego borba za finale.  „Bolje smo odigrali nego onu majstoricu u polufinalu. Ova utakmica je bila lakša nego polufinalna. Iako smo bili umorni od starta ipak smo slavili, malo smo izgubili energiju s obzirom da smo odigrali tri utakmice pre ove, ali smo sve u svemu zadovoljni“, rekao je Bošković.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstIKT u finalu 3×3 Dank šop lige
Naredni tekstPoljoprivrednice preokretom do polufinala!
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Trinaest godina sam trenirala karate, a pored toga bavila sam se i sportskim penjanjem. Pratim mnoge sportove, obožavam košarku i naročito volim da gledam snuker.