Bronzani EKOF!

1384

Odbojkašice Ekonomskog fakulteta osvojile su bronzanu medalju u okviru lige Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu pobedivši ekipu Fakulteta bezbednosti rezultatom 3:2 (20:25, 17:25, 25:22, 25:17, 15:13). Fakultet bezbednosti poveo je 2:0 u setovima, ali onda je usledila zamena uloga i zaslužen trijumf EKOF-a.

Finalni dan USSB

 

Odbojkašice Fakulteta bezbednosti bolje su otvorile ovaj susret – precizno su napadale, ali i servirale,pa je nakon asa Dimitrijevićeve Ekonomski zatražio prvi tajm-aut (3:7). Ovaj prekid nije poremetio ekipu Bezbednosti koja je nastavila da igra energično, organizovano i koncentrisano tako da su stečenu prednost vešto čuvale i uvećavale do kraja seta. EKOF je više grešio, dok su sa druge strane Milojevićeva i Dimitrijevićeva blokirale napade protivnica, ali i beležile poene iz igre (18:14). EKOF je još jednom pokušao da preseče ritam protivnica zatraživši timski tajm-aut pri rezultatu 16:21. U nastavku, Milojevićeva je osvojila poen sa linije od devet metara (22:16), aonda je usledila serija EKOF-a od 3 poena. Druga linija Bezbednosti nije imala rešenje za napad Bjelice, kapiten Lazarevićeva je upisala as, a Radmilovićeva uspešno realizovala prvi tempo (19:22). Bezbednost je tajm-autom prekinula nalet protivnica, a nakon idealnog dizanja Đape, Kukobat je snažnim napadom stavila tačku na ovaj period igre (25:20).

Sastavi timova
Ekonomski fakultet Fakultet bezbednosti
2 Lazarević K. 3 Lazarević A.
1 Damljanović D. (L) 1 Vučković J. (L)
4 Radmilović J. 4 Dimitrijević K.
5 Rončević M. 5 Milojević M.
9 Đurović J. 7 Đapa S.
10 Tomić A. 9 Kukobat A.
11 Ćukćić J. 10 Krstić T.
12 Buha S.
13 Bjelica M.
14 Zekavica J.


Drugi set ponovo je obeležila bolja igra odbojkašica Bezbednosti. EKOF je bio pasivniji i čekao šansu iz kontranapada, dok je Bezbednost nastavila sa preciznim napadima iz zona dva i četiri. Igračice Bezbednosti su uspešno štitile svoje napadače, a Ekonomski je poboljšao igru u bloku u odnosu na prethodni period igre. EKOF je pokušao da stigne tri poena prednosti (3:6) međutim, protivnice su bile koncentrisane i nisu dozvolile da bilo šta poremeti njihovu igru. Kukobat je taktički osvojila poen plasiravši loptu preko bloka (14:8), a sa druge strane Bjelica je poenom krunisala dugu razmenu i odličnu odbranu svoje ekipe (11:20). Kapiten Lazarevićeva je asom donela svojoj ekipi prednost u setovima od 2:0 (25:17), ali prikazana igra EKOF-a u finišu ovog seta nagovestila je neizvesniju borbu u nastavku.

Statistika
Ekonomski fakultet Fakultet bezbednosti
Poeni iz igre 55 49
Greške iz igre 24 19
Poeni iz bloka 10 11
As servis 14 10
Servis greške 8 4
Ekonomski fakultet je sigurno otvorio treću deonicu i poveo 3:0, ali uz blokove Milojevićeve i Kristićeve, pa i as Lazarevićeve usledilo je izjednačenje 6:6 nakon kod se dugo igralo poen za poen. Prednost je prelazila sa jedne na drugu stranu, obe ekipe su pokazale veliku želju za trijumfom, a najduža razmena na utakmici završena je greškom Zekavice (11:11). Kukobat i Bjelica bile su nosici igre do samog kraja ovog seta, Buha je slala lopte na liniju (21:20), ali odgovornost je na sebe preuzela Radmilovićeva. Nakon lošeg prijema Dimitrijevićeve, opucavši prvu loptu iz kontre, EKOF je poveo 23:22. Još jednom je bila spremna na mreži za 24:22, a tehničar Ćukćićeva je poslala loptu iza glave i svoju ekipu na promenu strana sa 25:22.

Četvrti set protekao je u znaku Radmilovićeve koja je u potpunosti zaustavila napadače Fakulteta bezbednosti. Bezbednost je u prvoj polovini ovog seta bila na korak od izjednačenja, ali momentum je u potpunosti prešao na stranu EKOF-a. Đurovićeva je plasirala loptu preko bloka protivnica za 10:10, Buha precizno napala (11:10) i stekla minimalnu prednost koju je EKOF čuvao i uvećavao do kraja ovog perioda igre. Fakultet bezbednosti nije imao prepoznatljivu energiju sa početka utakmce, a nakon smečeva Zekavice (14:12) i Buhe (18:14), EKOF je rutinski priveo ovaj set kraju. Odbojkašice Bezbednosti su napadima kroz sredinu beležile poene, ali Anja Lazarević je servis greškom odvela ovaj susret u taj-brejk, a konačan rezultat je bio 25:17 za Ekonomski fakultet.

EKOF je nastavio u istom ritmu, pa iako je ekipa Bezbednosti bolje zaigrala u odnosu na četvrti set, Ekonomski fakultet je na promenu strana otišao sa +2 (8:6). Usledila je serija grešaka na strani EKOF-a koji je, nakon napada Milojevićeve (9:10), zatražio kratku pauzu. Zatim, Krstićeva je bila neprecizna sa servis linije, Ćućkićeva je upsala as (12:9), a blokovima Milojevićeve i Dimitrijevićeve koja je jako i napala, Fakultet bezbednosti je izjednačio na 12:12. Usledile su neiznuđene greške Bezbednosti, a Bjelica je snažnim napadom postavila konačan rezultat 15:13.

Libero ekipe Fakulteta bezbednosti Jelena Vučković rekla je da je ipak zadovoljna sezonom i čestitala protivnicama na pobedi. “Pre svega čestitam ekipi sa Ekonomskog fakulteta na osvojenom trećem mestu. Što se tiče nas, imale smo priliku koju smo ispustile, povele smo sa 2:0 u setovima što je bila prilika za nas, ali ipak smo je ispustile. Neću nalaziti nikakvo opravdanje za našu igru, jednostavno nismo imale dovoljno energije. Uvek ostaje žal za medaljom, ali ja sam ipak zadovoljna uspehom naše ekipe i postignutim rezultatom. U sledeću sezonu ulazimo sa više iskustva i sa većom željom za osvajanje medalje, jer smo videle da to možemo. I za kraj da se zahvalim devojkama za prelepu sezonu druženja, odličnu odbojku i zalaganje da naš fakultet dovedu u sam vrh takmičenja”, zaključila je Vučković.

Na drugoj strani, igračica Ekonomskog fakulteta Jovana Radmilović, istakla je da je nakon drugog seta bila zabrinuta za ishod meča. “Loše smo otvorile meč, igrale smo nervozno, osećala se tenzija u igri. Posle drugog seta smo se dogovorile da igramo rasterećenije, kao da je 0:0. Falilo je samo da se neko pokrene i unese enegriju u ekipu. Posle trećeg seta nam je pao kamen sa srca a u četvrtom smo pokazale da smo zaslužile bronzu, koja za nas sija kao da je zlato”, ocenila je Radmilović.

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB