Bronzane Foke

534

Odbojkašice Ekonomskog fakulteta savladale su koleginice sa Fakulteta organizacionih nauka rezultatom 3:1 (21:25, 25:12, 28:26, 25:22) u borbi za treće mesto lige Univerziteta u Beogradu. Foke je predvodila Stojkovićeva sa upisanih 16 poena, dok je na drugoj strani Protićeva zabeležila devet poena, a Stevanovićeva šest as servisa.

Finalni dan USSB

 

Serijom od 5:0 devojke sa FON-a započele su pohod ka bronzanoj medalji, na suprotnoj strani Markovićeva je vezala četiri servisa i smanjila zaostatak svog tima. U nastavku se igralo poen za poen do rezultata 9:8. Servs greška Radmilovićeve i na suprotnoj strani as servis Nikolićeve omogućili su tri poena prednosti devojkama iz ulice Jove Ilića (11:8). Identične akcije u narednim poenima ovoga puta završile su se u korist Foka. U nastavku se se poeni postizali u mini-serijama. Odbojkašice EKOF-a su dijagonalom Bjelice i as servisom Markovićeve uspele da prvi put na meču izjednače rezultat (13:13).Igra poen za poena nastavljena je do rezultata 16:16, servis greška Protićeve na stran FON-a i dvojni blok EKOF-a Radmanović-Bogdanović primorao je FON da pri rezultatu 16:18 pozovu tajm-aut. Usledila je organizovanija igra FON-a nakon pauze pa su devojke sa EKOF-a rešile da iskoriste svoju priliku za odmor pri rezultatu 19:20. Sledeći poen pripao je ekonomistkinjama ali su na suprotnoj strani odbojkašice FON-a vezale seriju od 6:0 za vođstvo od 1:0 u borbi za bronzu. Set je završen rezultatom 25:21.

Drugi set otvorila je Bjelica koja je iskoristila dizanje Bogdanovićeve za prvi poen EKOF-a, na suprotnoj strani Vukanovićeva je bila uspešna za nerešen rezultat. Usledila je serija Foka od 7:0 pri servisu Markovićeve (8:1). Za FON je Kočović iskoristila dizanje Stevanovićeve za drugi poen svoje ekipe. Na strani Ekonomskog fakultet Tomićeva je plasirala loptu u teren protivnika, dok je Radmanovićeva sa servis linije vezala seriju od 4:0 za 13:2 u drugom setu. Usledila je razmena poena do rezultata 15:4 kada su odbojkašice FON-a poenima Markovićeve i Kočićeve smanjile zastatak (15:7). Na kratko su Foke prekinule niz protivnica, ali su devojke iz ulice Jove Ilića servisom Sevanovićeve i preciznim smečevima Markovićeve uspele da upišu još tri poena (19:10). Usledila je razmena poena, a potom su odbojkašice EKOF-a vezale seriju od 5:0, dok je na suprotnoj strani Nikolićeva iskoristila prvi tempo da smanji rezultatski zaostatak. Stojkovićeva je za Foke preciznom dijagonalom završila drugi set rezultatom 25:12 i unela neizvesnost u borbu za treće mesto.


Spisak igrača
FON Ekonomski fakultet
2 Slijepčević 2 Baralić
5 Nikolić 3 Čabarkapa
6 Balmazović 4 Radmilović
8 Stevanović 5 Stojković
9 Protić 7 Drobnjak
15 Kočović 10 Tomić
16 Jovanović 11 Marković
17 Marković 12 Bogdanović
24 Božović 13 Bjelica
23 Pavlović
26 Vukanović
28 Milanov
Izjednačena borba na obe strane rezultirala je igri poen za poen na početku trećeg seta. Do rezultata 7:8 igru su obeležile česte greške iz igre. U nastavku su odbojkašice FON-a poene postizale u mini-serijama upisavši jednu grešku iz igre (8:13). Bolja igra protivnica primorala je Foke da zatraže tajm-aut. Nakon pauze, EKOF je uspeo da konsoliduje redove i pruži otpor igračicama FON-a. Do rezultata 12:16 vodila se ujednačena borba ali je na servis liniju za ekonomistkinje došla Radmanovićeva i vezala seriju od 6:0 za nerešen rezultat (17:17). Nikolićeva je iskoristila prvi temo za 18. poen FON-a, dok je na drugoj strani Bogdanovićeva dobrim servisima remetila prijem protivnika i uspela da EKOF prvi put na meču dovede do vođstva (21:20). Ujednačena igra vodila se do poslednjih poena (26:26), najpre as Bogdanovićeve, a potom i greška iz igre FON-a omogućili su vođstvo EKOF-a od 2:1. Treći set završen je rezultatom 28:26.

Statistika
STATISTIKA FON Ekonomski fakultet
Poeni iz igre 38 40
Poeni iz bloka 11 14
As servisi 9 7
Greške iz igre 26 19
Servis greške 12 8
Stevanovićeva je za FON servis greškom otvorila četvrti set, neizvesna igra je nastavljena do rezultata 6:6. Vukanovićeva je na servis liniji za FON vezala seriju od 4:0 koju su tajm-autom pekinule Foke (6:10). Nakon pauze Stojkovićeva je uspela da iskoristi tempo za EKOF, ali je na suprotnoj strani Vukadinovićeva bila precizna iz zone dva. Blokovi Tomićeve za EKOF i a na suprotnoj strani poeni Protićeve obeležili su naredne poene četvrtog seta (12:15). Foke su pri servisu Tomićeve i uz preciznu dijagonalu Stojkovićeve uspele da smanje zaostatak na 14:15. Igra je nastavljena naizmeničnim osvajanjem poena do rezultata 22:22. Tada je Markovićeva za ekonomistkinje otišla na servis liniju. Stojkovićeva je napre bila precizna preko dvojnog boka FON-a, a potom je Radmanovićeva vezala dva poena za konačan rezultat 25:22 i bronzanu medalju.

Nakon pobede Ekonomskog fakulteta Jovana Radmilović bila je zadovoljna bronzanom medaljom osvrnuvši se na činjenicu da trenutni tim EKOF-a čine pretežno nove igračice.  „Ovo nam je bila jako bitna utakmica zbog utakmice od pre tri godine protiv FON-a kada smo izgubile 3:2. Izgubile u polufinalu, ali je ova pobeda bitna jer mislim da smo zaslužile medalju, naravno i ekipa FON-a je jako kvalitetna, sva četiri tima su zaslužila da bud u polifinalu. pohvalila bih sve devojke sa klupe i sa parketa jer je ovo bila jako naporna sezona, jako sam ponosna na svoju ekipu, pokazale smo da timskom igrom, kao i cele sezone, možemo da preokrenemo rezultat i izborimo pobedu“, zaključila je Radmilovićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstSingidunum jači od Veterine
Naredni tekstFON osvojio bronzu!
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Trinaest godina sam trenirala karate, a pored toga bavila sam se i sportskim penjanjem. Pratim mnoge sportove, obožavam košarku i naročito volim da gledam snuker.