Bronza za Jovanu u “Kolevci karatea”

430

Srpska karatistkinja, Jovana Preković osvojila je bronzanu medalju na Karate 1 Premijer ligi u Tokiju i sakupila prve kvalifiakcione bodove.

Finalni dan USSB

 

Tokom turnira naša karatistkinja pobedila je Hag Aleksandru, reprezentativku Švedske, zatim Amerikanku Orbon Joanu, i u četvrtfinalu Špankinju Ferer Garcia Kristinu. Na putu ka finalu isprečila se Francuskinja Filipe Gvendolin. U borbi za treće mesto Jovana je savladala tursku reprezentativku Čoban Merve.

Prošle godine u prestonici Japana, Jovana je osvojila zlatnu medalju, a ove godine nastavlja da niže uspehe. Mlada reprezentativka, rodom iz Arađelovca ovim rezultatom ostvarila je i prve kvalifikacione bodove za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine gde će se karate naći po prvi put na programu igara. Osvajanjem bronze i prikazanim borbama na turniru članica kluba “Knjaz” pokazala je da se nalazi u vrhunskoj formi i da je cilj da se ponovo pojave na tatamiju u Tokiju, sve realniji.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstStudenti, zaplešite!
Naredni tekstProgram kuglanja za studente
Prva sam godina Fakulteta političkih nauka u Beogradu, smer novinarstvo i komunikologija. Od malena pratim sport i rekreativno se bavim istim. Želja mi je da postanem sportski komentator i da komentarišem zajedno sa Edinom Avdićem.