Bronza za Građevinski fakultet!

782

Odbojkaši Građevinskog fakulteta pobedili su Fakultet organizacionih nauka rezultatom 3:2 (25:9, 25:23, 13:25, 22:25, 16:14) u utakmici za bronzanu medalju u Ligi Univerziteta u Beogradu. MVP utakmice bio je Dragović sa 18 realizovanih napada, 3 asa i jednim blokom.

Finalni dan USSB

Prvi set u ptpunosti je pripao Građevinskom fakultetu – zabeležili su samo jednu grešku iz igre i šest direktnih poena sa linije devet metara. Precizni na servisu bili su Đurić, dva puta Dragović i tri Dimitrijević. Oba tima bila su izjednačena u bloku – Timotijević i Dragović bili su uspešni u svojim timovima. FON je tokom čitavog seta imao problema na prijemu, neprecizan je bio u napadu i tako olakšao protivniku da vođstvo od 11:0 sa početka seta sačuva, uveća i rezultatom 25:9 napravi prvi korak ka bronzi.

Poenima Glavinića poveo je FON 4:1 u drugom periodu igre i dugo čuvao tri poena prednosti. Građevinski je tajm-autom pri rezultatu 10:15 poremetio ritam protivnika – preciznim napadima Dragovića i blokovima kapitena Miletića i Dimitrijevića došao je na poen zaostatka (17:18). Zatražio je FON kratku pauzu, međutim, Burić je poslao paralelu u aut te je usledilo izjednačenje (18:18). Paravinja je upisao svoj prvi blok u nastavku, Timotijević je odservirao as (20:18), a završnica drugog seta protekla je u znaku Dragovića. Dragović je vraćao Dimitrijevića na servis liniju pošto je uspešnim  smečevima iz zone četiri vezao šest poena i obezbedio prvu set loptu Građevinskom fakultetu (24:20). Glavinić je do kraja seta bio još jednom precizan, Kuljaj je izblokirao prvi tempo Petkovića za 23:24, ali usledio je nesporazum pri organizaciji kontranapada i drugi set otišao je građevinarima (25:23).

Momentum je u trećoj deonici bio na strani FON-a koji je poveo rezultatom 5:1 i uspeo da stečenu prednost sačuva i uveća do kraja seta. FON je igrao organizovanije u napadu, bolje je štitio svoje napadače i samo jednom bio neprecizan pri napadu i to na prvoj set lopti. GRF je napravio duplo više grešaka nego u prva dva seta zajedno, a Glavinić je upisao jedini blok. Zaostatak u setovima smanjio je FON osvojivši ovaj period igre rezultatom 25:13.


Sastavi timova

FON

Građevinski fakultet

12 Glavinić Lazar 8 Miletić Stefan
19 Vujić Bogdan (L) 1 Stanojević Nikola (L)
0 Vidojević Lazar 5 Đurić Petar
1 Krstić Srđan 11 Pavlović Ivan
2 Burić Branko 6 Dimitrijević Marko
5 Kuljaj Boris 12 Dragović Nemanja
6 Trifunović Filip 3 Petković Rade
8 Timotijević Nemanja 7 Jevremović Boris
11 Vukosavljević Aleksa 2 Čakarević Mihailo
14 Vereš Martin 13 Pančić Mihajlo
17 Paravinja Nenad Milovanović Nikola
Delčev Petar
Preneo je FON dobru igru i u naredni set, a Burić se istakao na servisu. Odservirao je četiri asa, dok je građevinski ostao na 0. Kuljaj je dodao još dva bloka, dok je sa druge strane uspešan bio Dimitrijević. Građevinski je imao šansu u završnici seta da utakmicu privede kraju, međutim, Trifunović i  Burić borili su se za taj-brejk. Prvu loptu za izjednačenje u setovima doneo je Burić smečom preko protivničkog bloka, a Trifunović ju je i realizovao izborivši blok-aut (25:22).

Taj-brejk je počeo boljom igrom Građevinskog koji je na promeni strana vodio rezultatom 8:5. FON je bio strpljiv u napadu i uspeo je da dođe na poen zaostatka (11:12) kada su građevinari zatražili tajm-aut. Usledila je igra poen za poen, a prvu set loptu Građevinskom fakultetu obezbedio je Dimitrijević prvim tempom (15:14). Čakarević je smečom iz zone četiri savladao dvojni blok Trifunovića i Timotijevića i doneo bronzanu medalju Građevinskom fakultetu!

Statistika

FON

Građevinski fakultet

Poeni iz igre 47 51
Greške iz igre 23 19
As servis 6 7
Servis greške 13 16
Poeni iz bloka 8 7
Marko Dimitrijević ispred Građevinskog fakulteta, izneo je svoje utiske nakon osvojene bronze. „Utakmica je bila teža na kraju nego što smo se nadali. Poveli smo 2:0 i opustili smo se, a oni su proigrali i bilo je veoma gusto. Pobedu je rešio naš srednjak Marko sa dva bloka i dva prolaza“, rekao je Dimitrijević.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFON osvojio bronzu!
Naredni tekstPravnice ubedljive za titulu
Student sam treće godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Sport je oduvek bio bitan segment svakog mog dana, a bavljenje sportskim novinarstvom velika želja.