Bronza za ETF

916

Odbojkaši Elektrotehničkog fakulteta izborili su pobedu nad Filozofskim fakultetom rezultatom 2:0 (26:24, 25:17) u utakmici za bronzanu medalju u okviru Lige Univerziteta u Beogradu. MVP utakmice bio je Spasojević sa 8 realizovanih napada sa sredine i 5 bloka u igri.

Finalni dan USSB

 

Prvi set otvorio je Filozofski fakultet i poenima Vidovića i Mirića brzo došao na 3:7. Za ETF su uspešno napadali Siljegović i Stoiljković. Iako je Spasojević bio brz na penalu i uspešan u dvojnom bloku sa Ratkovićem, zbog grešaka iz igre rezultat je bio na strani filozofa 6:12 . Filozofi nisu ostavili prostora za izjednačenje, Petković je bio precizan u bloku i napadu sa sredine, a pratili su ga Glišić i Kovačević za 10:15. Nakon zaustavljenog proboja Vidovića, tandemom Spasojević Ratković odbojkaši Elektrotehničkog fakulteta  uspeli su da razliku smanje na 16:17. Do kraja seta igralo se poen za poen. Dok su na strani filozofa precizni bili Glišić i Mirić, za ETF  uspešno su napadali Spasojević, Siljegović i Dimić. Ekipu u crveno-narandzastim dresovima je do set lopte doveo Tanasković dugom dijagonalom, a kraj seta je zabeležio još jednom snažan dvojac SpasojevićRatković 26:24.

Sastavi timova
ETF Filozofski fakultet
1 Nikola Stoiljković 3 Uroš Konstantinović
4 Uroš Vinčić 6 Jovan Kovačević
5 Todor Siljegović 9 Aleksandar Vidović
6 Djordje Vuković 10 Stefan Mirić
7 Uroš Madić 15 Matija Glišić
8 Vukašin Spasojević 20 Stefan Petković
9 Aleksa Ratković 21 Vuk Nikolić
11 Janko Biorac
12 Aleksa Tanasković
13 Djordje Popović
15 Stevan Raković
18 Strahinja Dimić

Tanasković i Spasojević  su za ETF osvojili prve poene u drugom setu, dok su na drugoj strani odbojkaši Filozofskog fakulteta uzvratili istom merom 3:3. Momci su u nastavku poene osvajali u mini-serijama, najpre su odbojkaši Elektrotehničkog fakulteta vezali 3:0, a potom i filozofi 2:0. Niz grešaka suprotnog tima  doneo je prednost Filozofskom fakultetu 8:11. Međutim, ubrzo su  Stoiljković i Siljegović  vratili rezultatsku prednost na stranu. Mirić je poentirao za izjednačenje 15:15. U ovom period igre istakao se Spasojević sa još dva bloka i  brzim napadima sa penala, dok je Dimić  vezao jos dva poena  ostvarivši razliku od 22:16. Vidović je paralelom osvojio poslednji poen za filozofe nakon čega su odbojkaši ETF-a još jednom postavilii neprobojan blok, ovog puta tandem DimićStoiljković koji je ETF-u doneo bronzu!

Najbolji pojedinac na susretu Vukašin Spasojević izneo je svoje utiske nakon osvojenog trećeg mesta. “Utakmica je bila teška na početku, imali su vođstvo, ali kada smo ih stigli nismo pustili da nam pobegnu i tim tempom smo igrali do samog kraja. Zahvalio bih se protivničkoj ekipi na kvalitetnoj utakmici, kao i svojim saigračima na pobedi.”, prokomentarisao je Spasojević.

Statistika
ETF Filozofski fakultet
Poeni iz igre 27 22
Greške iz igre 13 12
Poeni iz bloka 7 1
Servis greške 4 5
As servis / 1
Kapiten Filozofskog fakulteta Matija Glišić istakao je da su kolege sa ETF-a zaslužili pobedu. “Čestitao bih ekipi ETF-a na trećem mestu , odigrali su kvalitetnije od nas  pogotovo u završnici seta i zasluženo odneli pobedu”, izjavio je Glišić

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstEKOF lako do finala
Naredni tekstOdbojka: Najava ženskog finala Lige Univerziteta u Beogradu
Student sam prve godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Trenirala sam odbojku sedam godina i sport je oduvek bio veliki deo mog zivota, tako se rodila i želja za sportskim novinarstvom.