Briljantan start FSFV Niš na početku Univerzitetske lige

232

Univerzitetska liga Niša otvorena je trostrukom pobedom Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja. Ovog vikenda na Čairu odigrane su tri košarkaške i jedna odbojkaška utakmica.

Finalni dan USSB

Prvi susret po grupama bio je rezervisan za košarkaške ekipe Prirodno-matematičkog fakulteta i Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja. Pobedu je izvojevao FSFVrezultatom 86:55. Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja postavio je prednost još na startu, te su posle prve dve četvrtine vodili sa 47:31 (23:14; 24:17). U trećoj četvrtini  PMF je bio bolji za jedan bod (13:14). No, FSFV nije dozvolio protivnicima da odmaknu, pokazali su umeće u poslednjem delu utakmice i porazili protivničku ekipu rezultatom 26:10.

Košarkašice Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Niš, takođe, su dobro startovale, pobedivši ekipu Elektronskog fakulteta sa 43:33. U prvoj četvrtini FSFV je dominirao, devojke su povele sa 15:8, da bi već u narednom delu utakmice Elektronski fakultet izjednačio preokrenuvši rezultat (8:15). Pobednik se nije nazirao ni posle treće četvrtine, iako je ekpa FSFV-a vodila sa 8:5. Pobednik je odlučen u poslednjem delu igre uspešnijim  nastupom FSFV-a (12:5).

Sportistkinje FSFV-a i Elektronskog fakulteta odmerile su snage i na odbojkaškom terenu. Pobedu je odneo Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, porazivši protivnice u dva seta. Prednost iz prvog seta 25:12, ponovile su i u drugom i time ubedljivo odnele pobedu.

Čast da otvore takmičenje imali su i Mašinski i Građevinsko-arihitetktonski fakultet Niš. Košarkaši Mašinskog fakulteta bili su bolji za 8 bodova, iako se protivnici nisu lako predali. Mašinci su dobro igrali na početku, te su odahnuli prilkom poluvremena kada je rezultat bio 23:8 (14:5 i 9:3). GAF je imao poteškoća da prestigne konkurentsku ekipu, iako je rezultat u trećoj četvrtini bio izjednačen (13:13), a u poslednjem delu utakmice bili su bolji za 7 bodova  (5:12). Kada je sudija je svirao kraj rezultat je bio 41:33 u korist Mašinskog fakulteta Niš.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstRGF deklasirao Medicinu
Naredni tekstDa Miloš pobedi utakmicu života!
Pesimistični optimista i perfekcionista. Diplomirala sam na Filozofskom fakultetu u Nišu, na departmanu za novinarstvo. Angažmanom u Sportindeksu pokušavam da opovrgnem tezu da je ljubav prema sportu i dobro poznavanje te oblasti nužan preduslov za bavljenje sportskim novinarstvom. Želim da pomognem u informisanju o bogatom studentskom sportu u Nišu.