BPŠ u tri seta do treće pobede

1609

Odbojkašice Beogradske poslovne škole savladale su Visoku školu za ITS rezultatom 2:1 (25:17, 22:25, 15:13) i time ostale neporažene. Nakon izgubljenog drugog seta devojke sa Beogradske poslovne su uspele ponovo da nađu svoju igru i uz pomoć kapitenke dobiju treći set i ostvare još jednu pobedu.

Sastavi timova
 Beogradska poslovna škola Visoka škola za I. T. S.
4 M. Jovanović 3 M. Lupovac
5 Lj. Tišić 5 A. Ovšeljić
6 K. Eleković 6 Z. Popovac
7 M. Tomić 7 M. Brković
9 M. Ljukić 10 M. Simić
16 J. Kovačević 13 A. Petrović
M. Gavrilović 18 J. Jeknić
Finalni dan USSB

Odmah na startu meča devojke sa BPŠ-a su uspostavile ritam i povele sa 8:2. Nije prošlo mnogo, a one su povećale svoju prednost na visokih devet poena razlike. Devojke sa ITS-a su pokušale tajm-autima da destabilizuju protivnice, ali im to nije pošlo za rukom. U jednom trenutku su došle na minus šest, ali to je bilo sve što su uradile u prvom setu. Odbojkašice Beogradske poslovne su sigurno privele prvi deo igre kraju i osvojile ga sa 25:17. Najefikasnija bila je Tišićeva sa osam osvojenih poena.

Drugi set je počeo dobrim servisom sa obe strane. Igralo se u serijama. Prvu ozbiljniju prednost stvorile su odbojkašice Visoke škole za ITS. One su kod rezultata 13:13 osvojile pet od narednih šest poena. BPŠ je reagovao tajm-autom i uspeo je da stigne prednost od četiri poena. Usledila je nova serija odbojašica ITS-a, ovoga puta od pet poena i time su prišle na dva poena od osvajanja seta. Devojke sa Beogradske poslovne su i  na to imale odgovor i ponovo su smanjile zaostatak. Ipak, ITS je uzeo naredna dva poena i osvojio set rezultatom 25:22.

Odlučujući deo igre se takođe igrao u serijama. BPŠ je bio bolji na startu i poveo sa 5:2 uz dva asa Tišićeve. I devojke sa ITS-a su imale šta da kažu. Prvo serijom od pet poena, a zatim od četiri došle su do prednosti od tri poena i rezultata 11:8. Na krilima kapitena Elekovićeve, BPŠ je uspeo da dobije završnicu seta, a samim tim i da osvoji treći set. Na kraju je rezultat bio 15:13 za Beogradsku poslovnu školu.

Statistika
Statistika: Beogradska poslovna škola Visoka škola za I. T. S.
Poeni iz igre 41 27
Poeni iz bloka 0 4
As servis 8 4
Servis greške 4 3
Greške iz igre 16 14

Najefikasnije u pobedničkoj ekipi bile su Elekovićeva i Tišićeva koje su osvojile po 15 poena. U ekipi Visoke škole za ITS najviše poena ostvarile su Brkovićeva i Simićeva, 11.

Kapiten Beogradske poslovne škole Katarina Eleković izjavila je da je posebno prezadovoljna servisom svoje ekipe.
Videle smo na zagrevanju da neće biti laka utakmica. Sve je funkcionisalo, servis, odbrana, napad, sve u svemu prezadovoljna sam igrom”, rekla je Elekovićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstMašinac i dalje bez poraza
Naredni tekstICT preokretom do pobede
Student sam novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Trenirao sam košarku sedam i tenis dve godine. Omiljeni sportovi fudbal, košarka i tenis. Cilj mi je da radim na Sport Klubu. Kontakt matejalazin@gmail.com