BPŠ-u pobeda u trećem setu

256

Ekipa Beogradske poslovne škole savladala je odbojkaše Vojne akademije rezultatom 2:1 (25:20, 25:21, 15:13). Iako utakmica za vojnike nije imala rezultatski značaj, tokom cele utakmice borili su se za pobedu, a imali su i prednost domaće tribune jer je utakmica igrana u sportskom centru Vojne akademije. BPŠ je na kraju ipak opravdala ulogu favorita.

Početak meča već je nagovestio neizvesnu borbu. Igralo se poen za poen, sve do izjednačenja od 6:6. Tada je ekipa Vojne akademije povela sa 8:6. U nastavku je Vojna ušla u još bolji ritam, vezala šest poena i stigla do 14:7. Ipak, ekipa BPŠ nije posustala pa je u nastavku uspela da organizuje igru u polju i smanji prednost protivnika, a najviše poena u ovom važnom trenutku doneo je Knežević. Kao da su u nastavku Vojnici posustali, što su poslovni momci dobro iskoristili i izjednačili na 18:18. To je bio i prelomni trenutak ovog seta, jer je BPŠ uspela da stigne do vođstva vezavši četiri poena za 23:18. Uprkos trudu Stanojevića, Vojna nije ponovo rezultat da okrene u svoju korist. Beogradska poslovna škola osvojila je prvi set rezultatom 25:20.

Sastavi timova

Drugi set počeo je vrlo izjednačenom igrom sa početka prvog seta. Ipak, pri vođstvu Vojne od 4:3, oni su set nasatavili uigranije od protivnika. Ristić je uz Stanojevića donosio važne poene (9:4).  BPŠ nije mogla da se konsoliduje, uđe u ritam i spreči protivnika da napravi razliku. Greške koje je pravila ekipa BPŠ, Vojnoj su donele prednost od 12:5. Iako su poslovni momci smanjili na 12:8, sreća u ovom setu bila je na strani  vojnika. U nastavku su domaćini pokazali da su željni borbe u trećem setu. Pri rezultatu 22:16, BPŠ je poenima Ćirovića i Radonje uspela da se približi i na 22:21. Sugestije Jankovića u nastavku nisu pomogle njegovom timu da poboljša igru pa je Vojna uspela da stigne do izjednačenja od 1:1 u setovima. Drugi set vojnici su osvojili rezultatom 25:21.

U odlučujućem setu, BPŠ je ipak pokazala spremnost ekipe i igru koja im je donela epitet favorita u meču. Rutinski su stigli do 5:2. Iako su u nastavku pravili greške koje je Vojna koristila Kovačić je doneo poene koji su BPŠ uvećali prednost. Vojnici su pokazali želju za pobedom i uspeli da se približe na 14:12, ali su poslovni momci ipak set, a i meč rešili u svoju koristi rezultatom 15:13, odnosno 2:1 u setovima.

Statistika

Nakon utakmice, igrač pobedničke ekipe Nemanja Radonja imao je zamerke na suđenje, ali je pohvalio i protivnike. „Protivnici su bili odlični, u principu smo zadovoljni igrom. Na vreme se pripremamo za sledeću sezonu i nadamo se da će biti bolja“, rekao je Radonja.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstMedicinari našli lek za FSFV
Naredni tekstUSSB futsal: Rezultati devetog vikenda
Studentkinja sam novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Bavljenje novinarstvom znači ispunjenje mojih želja. Ne mogu da zamislim dan bez radija i sportskih vesti. Želja mi je da izveštavam sa velikih sportskih takmičenja. Kontakt: urednik@sportindeks.rs