BPŠ-u pobeda u trećem setu

340

Ekipa Beogradske poslovne škole savladala je odbojkaše Vojne akademije rezultatom 2:1 (25:20, 25:21, 15:13). Iako utakmica za vojnike nije imala rezultatski značaj, tokom cele utakmice borili su se za pobedu, a imali su i prednost domaće tribune jer je utakmica igrana u sportskom centru Vojne akademije. BPŠ je na kraju ipak opravdala ulogu favorita.

Finalni dan USSB

Početak meča već je nagovestio neizvesnu borbu. Igralo se poen za poen, sve do izjednačenja od 6:6. Tada je ekipa Vojne akademije povela sa 8:6. U nastavku je Vojna ušla u još bolji ritam, vezala šest poena i stigla do 14:7. Ipak, ekipa BPŠ nije posustala pa je u nastavku uspela da organizuje igru u polju i smanji prednost protivnika, a najviše poena u ovom važnom trenutku doneo je Knežević. Kao da su u nastavku Vojnici posustali, što su poslovni momci dobro iskoristili i izjednačili na 18:18. To je bio i prelomni trenutak ovog seta, jer je BPŠ uspela da stigne do vođstva vezavši četiri poena za 23:18. Uprkos trudu Stanojevića, Vojna nije ponovo rezultat da okrene u svoju korist. Beogradska poslovna škola osvojila je prvi set rezultatom 25:20.

Sastavi timova
Beogradska poslovna škola Vojna akademija
1 Vagić A. 1 Tomić Đ.
2 Kovačić Đ. 2 Jovanović S.
4 Mrkalj S. 3 Slavković N.
5 Lazarević S. 4 Stanojević L.
7 Radonja N. 5 Ćulibrk M.
8 Janković N. 6 Ristić A.
13 Ćirović J. 12 Ajdačić M.
18 Knežević M.
3 Bejte N.

Drugi set počeo je vrlo izjednačenom igrom sa početka prvog seta. Ipak, pri vođstvu Vojne od 4:3, oni su set nasatavili uigranije od protivnika. Ristić je uz Stanojevića donosio važne poene (9:4).  BPŠ nije mogla da se konsoliduje, uđe u ritam i spreči protivnika da napravi razliku. Greške koje je pravila ekipa BPŠ, Vojnoj su donele prednost od 12:5. Iako su poslovni momci smanjili na 12:8, sreća u ovom setu bila je na strani  vojnika. U nastavku su domaćini pokazali da su željni borbe u trećem setu. Pri rezultatu 22:16, BPŠ je poenima Ćirovića i Radonje uspela da se približi i na 22:21. Sugestije Jankovića u nastavku nisu pomogle njegovom timu da poboljša igru pa je Vojna uspela da stigne do izjednačenja od 1:1 u setovima. Drugi set vojnici su osvojili rezultatom 25:21.

U odlučujućem setu, BPŠ je ipak pokazala spremnost ekipe i igru koja im je donela epitet favorita u meču. Rutinski su stigli do 5:2. Iako su u nastavku pravili greške koje je Vojna koristila Kovačić je doneo poene koji su BPŠ uvećali prednost. Vojnici su pokazali želju za pobedom i uspeli da se približe na 14:12, ali su poslovni momci ipak set, a i meč rešili u svoju koristi rezultatom 15:13, odnosno 2:1 u setovima.

Statistika
Beogradska poslovna škola Vojna akademija
Poeni iz igre 31 28
Blok poeni 2 2
As servisi 2 /
Servis greške 8 4
Greške iz igre 18 20

Nakon utakmice, igrač pobedničke ekipe Nemanja Radonja imao je zamerke na suđenje, ali je pohvalio i protivnike. „Protivnici su bili odlični, u principu smo zadovoljni igrom. Na vreme se pripremamo za sledeću sezonu i nadamo se da će biti bolja“, rekao je Radonja.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstMedicinari našli lek za FSFV
Naredni tekstUSSB futsal: Rezultati devetog vikenda
Studentkinja sam novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Bavljenje novinarstvom znači ispunjenje mojih želja. Ne mogu da zamislim dan bez radija i sportskih vesti. Želja mi je da izveštavam sa velikih sportskih takmičenja. Kontakt: urednik@sportindeks.rs