BPŠ savladao ETF za prolazak u finale!

1320

Akademija poslovnih strukovnih studija Beograd slavila je u meču protiv ekipe Elektrotehničkog fakulteta rezultatom 2:0 (25:22, 26:24) i tako obezbedila mesto u borbi za najsjajnije odličje. U okviru Kupa studenata i studentkinja u odbojci koji je organizovao Univerzitetski sportski savez Beograda BPŠ je slavio u dva ne tako laka seta nad ETF-om. Dvojica odbojkaša su se istakla u ekipi BPŠ-a – Radonja i Rakita su imali po 11 poena, dok su kod ETF-a dva igrača imala po 4 poena- Gavrić i Pajević.

Finalni dan USSB

Utakmicu je za nijansu bolje otvorila ekipa Akademskih poslovnih strukovnih studija Beograd. Vezali su nekoliko poena, tačnije Janković i Katić, jedan asem, drugi dobrim snalaženjem na mreži. Nakon uvodnih 5 poena rezultat je iznosio 4:1 za BPŠ. Ekipa ETF-a nije igrala dovoljno dobru odbranu te je BPŠ napravivši novu seriju od 4:0 došao do prednosti od 8:2. Rakita je bio precizan u više navrata, gde je pokazao individualni kvalitet. Ekipu ETF-a su u ovom setu rezultatski održavali Pejin i Gavrić. Rezultat je glasio 15:14. Usledilo je nekoliko grešaka u redovima BPŠ-a što je ekipu Elektrotehničkog fakulteta vratilo u rezultatski kolosek. Poveli su 19:21 u jednom momentu. Radonja i Rakita su pogađali dijagonale i time preokrenuli rezultat na 24:22. As servisom Radonje završen je prvi set rezultatom 25:22 za Akademiju poslovnih strukovnih studija Beograd.


Sastavi timova
Akademija poslovnih strukovnih studija Beograd Elektrotehnički fakultet
1 Knežević M. 3 Miljević B.
7 Rakita Ž. 4 Gavrić T.
9 Dragović I. 8 Raković S. (L)
10 Babić M. 9 Kašić N. (L)
11 Ivković V. 10 Šiškin V.
12 Mandić I. 11 Vinčić U.
15 Katić S. (c) 12 Pejin R.
17 Radonja N. 13 Gajić U.
18 Janković N. 14 Pajević Đ.
16 Pejić N. (c)
17 Stojiljković N.
19 Ratković A.
21 Šiljetović T.
Drugi set bio je ujednačeniji i neizvesniji nego prvi, a nijedna ekipa nije imala prednost veću od 5 poena. Počeo je identičnim rezultatom kao i prvi. 4:1 za BPŠ bilo je nakon dobrih poteza Jankovića i Kneževića. Pajević i Gavrić su precizni bili za ETF, kada su njihove paralele završile na samoj liniji. Rezultat je iznosio 5:5. Igralo se pooen za poen do rezultata 11:9 kada je BPŠ napravio mini seriju od 3:0. Međutim pored dobre igre u napadu u nekoliko navrata su pogrešili te su greškama održavali ekipu Elektroehničkog fakulteta u utakmici. 19:18 bilo je kad je BPŠ zatražio tajm-aut kako bi postavio ekipu za nastavak meča. Nakon kratkog predaha zaigrali su znatno bolje i sigurnije u napadu. Rakita je sam vezao 3 poena i time doneo prednost Akademiji poslovnih strukovnih studija Beograd od 23:18.Ponovo su odbojkaši BPŠ-a napravili nekoliko neiznuđenih grešaka i rezultat je iznosio 24:24. U napetoj završnici utakmice istakli su se još jednom Knežević i Radonja koji su poenima iz igre rešili pitanje pobednika. Rezultat drugog seta glasio je 26:24 za Akademiju poslovnih strukovnih studija Beograd.
Statistika
Akademija poslovnih strukovnih studija Beograd Elektrotehnički fakultet
Poeni iz igre 24 13
Poeni iz bloka 8 3
As 2 /
Servis greške 11 5
Greške iz igre 19 12
Jedan od najzapaženijih pojedinaca BPŠ-a Nikola Radonja, istakao je da je čitav meč bio neizvestan i da je zadovoljan pobedom. „Utakmica je bila neizvesna. U jednom momentu bude 5-6 poena razlike za naš tim, u drugom nas oni stignu. Svaki poen je bio neizvestan, međutim mi smo se borili i ostvarili pobedu“, prokomentarisao je Radonja.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstSingidunum u polufinalu Kupa
Naredni tekstFON ponovo u trci za finale!
Četvrta godina osnovnih studija novinarstva na FPN-u. Večiti zaljubljenik u sport, bivši fudbaler i budući novinar.