BPŠ preokretom u trećem setu do pobede

1065

U neizvesnoj utakmici prve nedelje USSB lige, odbojkaši Beogradske poslovne škole savladali su Fakulteta ogranizacionih nauka rezultatom 2:1(22:25, 29:27, 15:13).  BPŠ je do pobede predvodio Radonja sa postignutih 12 poena.

Finalni dan USSB

 

Prvi set je otvorio Fakultet ogranizacionih nauka, ostavivši protivnika na nuli sa četiri poena prednosti. To je ujedno bio alarm da se tim Beogradske poslovne škole probudi i preuzme inicijativu meča. Prvim poenima iz dvojnog bloka Rakita, Radonja, a zatim poenima iz igre Cirovića tim BPŠ-a je  izjednačio (10:10) rezultat i poslao protivnike na tajm-aut. Posle kraće pauze ekipa iz Bulevara kralja Aleksandra došla je do prve prednosti u meču (18:16). Na drugoj strani mreže usledilo je konsolidovanje redova, i uz bolju odbranu dvojnog bloka Kuljaj-Trifunović, FON je došao do ključne prednosti i osvojio prvi set (25:22).

U drugom setu ekipa BPŠ-a nametnula je svoj tempo igre, te napravila rezultatsku prednost od šest poena (12:6). Ekipa sa Voždovca je izgledala demotivisano i greškama iz igre protivnicima olakšala da rutisnki osvoje drugi set (29:27). Na startu trećeg seta igrao se egal, međutim Radonja je svojim učinkom uz vezana tri poena iz igre doveo tim do važne prednosti (13:11). Ekipa FON-a je iskoristila poslednji tajm-aut, koji im je pomogao samo do sledećeg osvojenog poena, nakon čega su napravili dve vezane greške iz igre i olakšali timu BPŠ-a da osvoje meč rezultatom 2:1 (15:13).

Sastavi timova
Beogradska poslovna škola Fakultet organizacionih nauka
Janković Vidojević
Radonja Krstić
Babić Radović
Cirović Kuljaj
Bošnjak Vereš
Popović Dobrijević
Ristivojević Burić
Rakita Trifunović
J. Lazar
Ć. Nenad
Kpiten pobedničkog tima Nikola Janković podelio je utiske sa utakmice. “ Zadovoljan sam kako smo igrali, s obzirom na to da opet nismo u punom sastavu, ali prva utakmica, prva pobeda. Ponosan sam na svoje momke”,  rekao je Jankovič.

Statistika
 Statistika Beogradska poslovna škola Fakultet Ogranizacionih nauka
Poeni iz igre 22 19
Greške iz igre 13 16
As servis 6 7
Servis greške 5 6
Poeni iz bloka 7 9

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstBulaja nosio Singidunum do pobede na otvaranju sezone
Naredni tekstUNIADA: Prvi dan takmičenja u odbojci
Student sam Visoke sportske i zdravstvene škole u Beogradu.Trenirala sam karate i bila višegodišnja reprezentativka Srbije. Po završetku takmičarske karijere odlučila sam da ostanem u sportu i postanem PR menadžer velikog sportskog društva.