Borbeni medicinari savladali ekonomiste!

1191

Odbojkaši Medicinskog fakulteta pobedili su ekipu Ekonomskog fakulteta rezultatom 2:1 (18:25, 25:19, 16:14) u okviru četvrtog vikenda Lige Univerziteta u Beogradu. MVP ovog susreta bio je Petković sa osvojenih 13 poena, a pratio ga je Rašić sa 8. Na drugoj strani istakao se Perić sa svojih 10 poena, a njega je pratio Cvijetić sa 7.

Finalni dan USSB

Obe ekipe ušle su borbeno u meč, pa se od samog početka igralo poen za poen. Prvo izjednačenje na meču u prvih par minuta iznudio je Petković preciznom dijagonalom za 2:2, ali  Stojanović je izjednačio pravorvremenim kuvanjem (4:4).  Nakon toga, inicijativu na meču preuzeli su ekonomisti – Perić i Zbiljić su se izdvojili i uvećali prednost svoje ekipe (16:10).  Nakon par grešaka iz igre medinicara, ekonomisti su poveli ubedljivim rezultatom 21:12. Ekipa Medicinskog fakulteta zatražila je tajm-aut ne bi li poremetila protivnika. Usledila je servis greška Perića međutim, ekonomisti su nastavili u poenterskom ritmu. Tačku na ovaj set stavio je Cvijetić snažnim udarcem po paraleli za konačan rezultat 25:18 i vođstvo Ekonomskog fakulteta.


Sаstavi timova

Medicinski fakultet

Ekonomski fakultet

2 Ilić L. 1 Stojanović M.
3 Jevtić I. 2 Bogovac L.
7 Nikolić L. 3 Marković A.
9 Bačević S. 7 Cvijetić S.
10 Petković S. 9 Zbiljić M.
13 Rašić A. 14 Perić J.
17 Pavlović A. 23 Jovanović V.
18 Stanković N.
Druga deonica počela je u sličnom ritmu kao i prethodna – ekonomisti su rano poveli zahvaljujući odličnoj igri u bloku Jovanovića i Bogovca. Čvrsta igra u bloku nije uspela da poremeti medicinare koji su uspeli da se rezultatski vrate u ovaj meč i izjednače na 5:5. Precizan servis Rašića  naterao je Ekonomski fakultet da rano zatraži prvi tajm-aut. Nakon predaha, ekipa Medicinskog fakulteta je preuzela inicijativu. Bačević preciznim kuvanjem započeo seriju svoje ekipe (11:7).  Međutim, ekonomisti su zatražili još jedan tajm-aut sa ciljem da poremete igru protivnika. Nakon kratke pauze, medicinari su uspeli da iskoriste protivnikov lošiji servis i svojom preciznom igrom u napadu pređu u vođstvo (20:13). Servis greška Pavlovića je dala ekonomistima šansu za borbu za pobedu. Perić je svojim snažnim udarcima uspevao da poentira za svoju ekipu, a pomogao mu je i Zbiljić, međutim to nije bilo dovoljno za raspoloženije medicinare. Bačević je doneo  izjednačenje  u setovima preciznim servisom (25:19).

Treća deonica je bila ofanzivno najbolja za obe ekipe. Tokom celog seta igralo se poen za poen, ali su na kraju medicinari uspeli boljom igrom da trijumfuju. Perić je nastavio u poenterskom ritmu, pogađajući precizne paralale i dijagonale i na taj način je doneo prednost svojoj ekipi u ovoj deonici (4:2).  Odbojkaši Medicinskog fakulteta nisu posustali nijednog trenutka, što dokazuje činjenica da su se ubrzo vratili rezultatski u meč. Rašić je preciznom dijagonalom uspeo da donese prvo izjednačenje svojoj ekipi (6:6). U nastavku meča, razmenjivali su se snažni smečevi Petkovića i Cvijetića. Novo izjednačenje je uspeo da donese Cvijetić napadom po paraleli (10:10). Bogovac je uspeo da donese prednost svojoj ekipi kuvanjem, a to primoralo ekipu Medicinskog fakulteta da zatraži tajm-aut (13:12). Kombinacijom snažnih smečeva Pavlovića i Rašića, medicinarima je pripao taj-brejk i pobeda na ovom meču (16:14).

Statistika

Medicniski fakultet

Ekonomski fakultet

Poeni iz igre 26 21
Poena iz bloka 3 5
As servis 4 7
Greške iz igre 8 16
Servis greške 14 9
Odbojkaš Medicinskog fakulteta Siniša Petković, pohvalio je protivničku i svoju ekipu na odličnoj igri i izneo svoja očekivanja u nastavku takmičenja. “Bilo je nezgodno, pravi meč za živce. Prvi set smo izgubili lakše nego što smo očekivali, ali smo uspeli da se vratimo u utakmicu i na kraju pobedimo. Čestitam protivnicima na dobroj utakmici i mojoj ekipi na poštovanju dogovora. Očekujem da nastavimo u istom ritmu u daljem takmičenju”, izjavio je Petković.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstSingidunum lako do trijumfa
Naredni tekstFPN ubedljivo do pobede
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Treniram košarku ceo život i odatle mi želja da spojim zajedno studije i ljubav prema sportu. Volim sport generalno i pratim sve što stignem, ali bih mogao da izdvojim pored košarke, tenis, vaterpolo, fudbal, formulu 1 i po malo e-sport.