Bitka u tri seta pripala građevinarkama

366

Odbojkašice Građevinarskog fakulteta slavile su protiv odbojkašica Tehnološko-metalurškog fakulteta rezultatom 2:1 (27:25, 19:25, 15:7) u meču 12. vikenda lige Univerziteta u Beogradu i tako smanjile bodovni zaostatak za FON-om koji je na vrhu tabele. Kod četvoroplasirane ekipe u grupi A najzapaženija je bila Brajovićeva sa 11 poena, dok se kod TMF-a istakla Gudurićeva sa 15 postignutih poena.

Finalni dan USSB

Uvodnih 7 poena u meču karakterisalo je isto toliko individualnih grešaka, te je rezultat iznosio 4:3 za građevinarke. Međutim, obe ekipe su zaigrale bolje i u napadu i u odbrani nakon bloka Popovićeve. Nešićeva je vezala dva poena za TMF, od toga jedan sa servis linije, dok je sa druge strane precizna bila Brajovićeva. Nakon duge razmene, na preciznu loptu Tadićeve reagovala je Popovićeva koja je smečom izjednačila rezultat (9:9). Igralo se poen za poen sve do rezultata 17:15 za građevinu što je bilo prvi put da se bilo koja ekipa na utakmici odvojila na dva poena razlike. Tajm-autom je tim TMF-a pokušao da poremeti protivnice. Dizanje Tadićeve iskoristila je još jednom raspoložena Brajovićeva poslavši loptu na samu liniju. Kapitenka Tehnološko-metalurškog fakulteta Gudurićeva, je individualnim kvalitetima vraćala ekipu u kolosek u nekoliko navrata. Međutim, nije to bilo dovoljno jer se na promenu strana otišlo nakon uspešno postavljenog bloka Simovićeve. 27:25 je iznosio rezultat nakon prvog seta koji su osvojile devojke sa Građevinskog fakulteta.


Sastavi timova
Građevinski fakultet Tehnološko-metalurški fakultet
1 Tadić S. 2 Jovanović M.
2 Ilijević S. 3 Perezanović A.
5 Simović M. 4 Blagojević J.
7 Brajović J. 5 Gudurić A.
9 Simović T. 6 Nešić T.
13 Stojanović M. 8 Diković M.
15 Popović K. 14 Teodorović A.
Slično kao i prvi set, i drugi period igre je bio neizvestan. Greške iz igre su ponovo bile u centru dešavanja, te nije bilo poena iz igre do rezultata 1:3 za TMF. Popovićeva je imala doprinos asom i poenom iz igre za Građevinski fakultet dok je sa druge strane funkcionisao dvojni blok u sastavu Blagojević-Perezanović. Nakon 12 narednih poena rezultat je glasio 8:8. Konekcija između Tadićeve i Brajovićeve je ponovo proradila te su tako građevinarke vezale 3 poena. TMF je čekao grešku protivnica i gradio svoje napade. Napravivši mini seriju od 0:8 i tako preokrenuvši na 11:17 naterale građevinarke da zatraže tajm-aut. Iako je delovala kao dostižna prednost, ispostavilo se da je ova serija bila ključna u osvajanju seta za odbojkašice Tehnološko-metalurškog fakulteta. Simovićeva i Brajovićeva su pokušale da vrate ekipu u kolosek, međutim odgovarale su odbojkašice TMF-a poenima iz bloka Dikovićeve, kao i poenima iz uigranih akcija Gudurićeve u dva navrata. Drugi set je završen rezultatom 19:25 za ekipu TMF-a.

Očekivala nas je velika borba u trećem setu. Tehnološko-metalurški fakultet bolje je otvorio odlučujući period igre i sa tri vezana poena došao do prednosti od 0:3. Seriju koju je ekipa TMF-a imala u drugom setu, ovog puta nadmašio je tim Građevinskog fakulteta, i vezavši 10 poena došao je do prednosti od 10:3. Pogađale su polje protivnica Popovićeva iz bloka, Brajovićeva asevima i Simovićeva poenima iz igre. Do kraja utakmice građevinarke su ostavile protivnicama još samo 4 poena. Blagojevićeva je probala da svojim poenima uvede meč u neizvesnu završnicu. Međutim Građevinski fakultet je iskoristio greške protivnica i došao do trijumfa. Treći set završen je rezultatom 15:7 za ekipu Građevinskog fakulteta.

Statistika
Građevinski fakultet Tehnološko-metalurški fakultet
Poeni iz igre 19 25
Greške iz igre 22 31
As servis 3 4
Poeni iz bloka 4 3
Servis greške 3 4
Jovanka Brajović, jedna od glavnih figura u meču i odbojkašica Građevinskog fakulteta, zadovoljna je borbenošću njene ekipe i igrom u sva tri seta. „Utakmica je bila veoma neizvesna. Odbojkašice TMF-a su pružile odličnu partiju, međutim na kraju smo uspele da se izborimo za pobedu“, prokomentarisala je Brajovićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFON slavio protiv filozofkinja
Naredni tekstFSFV na mišiće do pobede
Prva godina osnovnih studija novinarstva na FPN-u. Večiti zaljubljenik u sport, bivši fudbaler i budući novinar.