Bezbednost šampion USSB!

3019

Rukometašice Fakulteta Bezbedosti postale su šampioni USSB lige pobedivši ekipu Fakulteta organizacionih nauka u finalu rezultatom 23:16 (11:7)! Devojke sa Bezbednosti su vodile tokom čitave utakmice, imale su kontrolu u napadu i odbrani i zasluženo su stigle do titule. Kod pobednica, najbolja je bila Dunja Orlović sa osam postignutih pogodaka, koliko je postigla i najbolja u ekipi FON-a, Jovana Gudžić.

Finalni dan USSB

Utakmicu je otvorila Orlovićeva golom za 1:0 za Bezbednost. Potom su devojke sa FON-a pokušale da uzvrate i iznudile su sedmerac koji je skrivila  Bogojevićeva, no golman Bezbednosti, Pavlovićeva, je bila na visini zadatka i odbranila je penal. Na ovu intervenciju se nadovezala Končar koja je postigla pogodak za 2:0. FON je nastavio da se muči u napadu, nisu imale rešenja za jaku odbranu Bezbednosti. Na drugoj strani Končar je postigla novi gol i povećala na 3:0. Prvi gol za FON delo je Gudžić posle sedmerca. FON je potom zaigrao dosta bolje, pre svega u odbrani, golman Vasiljević je odbranila dve odlične šanse rukometašicama Bezbednosti, ali napad I dalje nije funkcionisao. Orlovićeva je povećala na 4:1, ali se taj rezultat nije dugo zadržao jer je Gudžićeva postigla lep pogodak za 4:2. Ipak, posle prvih 10 minuta, prednost Bezbednosti je iznosila četiri gola,  pošto je prvo  Orlovićeva realizovala sedmerac, da bi potom Bogojevićeva posle solo akcije matirala Vasiljevićevu.

18928475_1980149585604774_248376957_n

 

FON je potom zatražio tajm-aut,ali nije im to previše pomoglo. Nataša Radulović je postigla pogodak za FON, no Bezbednost je posle ovoga vezala tri gola i još više se odvojila. Gudžićeva je potom imala priliku da ponovo sa sedam metara smanji prednost Bezbednosti, ali ponovo je Pavlovićeva odbranila. Za ovaj promašaj, Gudžićeva se iskupila sa dva efektna gola, te je na ovo Bezbednost reagovala tajm-autom tri minuta pred kraj poluvremena pri rezultatu 10:5. Do kraja poluvremena, Bogojevićeva je postigla 11. gol za Bezbednost, ali su na to devojke sa FON-a odgovorile golovima Milanovićeve i Mihajlovićeve za 11:7.

Statistika
FON Fakultet Bezbednosti
Ukupan broj golova 16 23
Sedmerci 1/4 1/3
Odbrane golmana 11 9
Izgublene lopte 8 4
Isključenja 2 2
Žuti kartoni 3 2
Crveni kartoni 0 0

Bezbednost je poluvreme ponovo počela dominantno, postigle su četiri gola i uz to je novi sedmerac odbranila Pavlovićeva. Radulovićeva je postigla prvi gol za FON u drugom delu igre, no na to je uzvratila Orlovićeva. Smolovićeva je ponovo spustila prednost, no Miličevićeva je pogodila dva puta i donela najvećih plus devet (18:9). FON je u ovom periodu dosta bolje zaigrao na oba kraja parketa, vezale su tri pogotka, a  Vasiljevićeva je odbranila i sedmerac. Na pet minuta do kraja, tražile su devojke sa FON-a tajm-aut pri rezultatu 21:13 za Bezbednost kako bi još jednom pokušale da sustignu ovu prednost. Iako je razlika bila velika, FON je nastavio da se bori, nisu tako lako puštale trofej iz ruku osvojen prošle godine. Odmah posle pauze je novi penal dosuđen za Bezbednost, ali i ovog puta je Vasiljevićeva bila na nivou. Bezbednost je igrala svoju igru do kraja utakmice, jaka odbrana i miran napad bili su formule koje su davale rezultate u najvećem delu utakmice i nije bilo potrebe menjati ih. Končar i Orlović su postigle golove za Bezbednost do kraja utakmice, a FON je vodila Gudžićeva sa nova dva pogtka. Utakmica je završena rezultatom 23:16, a i pored poraza igračice FON-a su bile uzdignute glave jer su pokazale dobru igru tokom cele sezone. Bezbednost je bila na visokom nivou tokom cele utakmice, vodile su od početka do kraja i zasluženo su osvojile titulu.

Sastavi timova
FON Fakultet Bezbednosti
1 Vasiljević Jana  28 Mijatović Maja
6 Radulović Nataša 3 Bogojević Jovana
5 Smolović Anđela 6 Končar Jelena
2 Mihajlović Ivana 17 Orlović Dunja
10 Milanović Tijana 12 Milenković Katarina
3 Nikolić Nevena 7 Cakić Nađa
9 Gudžić Anđela 26 Šekarić Isidora
4 Jocić Jelena 24 Matić Jovana
8 Milićević Sofija 21 Pavlović Marija
14 Jelača Jovana 11 Pajić Nikoleta
9 Miličević Zorana

Nataša Radulović, bek FON-a, bila je razočarana posle utakmice: „Moj utisci su da smo loše ušle u utakmicu i da smo je loše odigrale. Nismo puno trenirale, ali smo dale sve od sebe koliko god smo mogle i umele. Liga je bila sasvim dobra. Po mom mišljenju, protivnice su bile malo borbenije od nas, ali se nadam da ćemo sledeće godine povratiti titulu“ rekla je ona.

Na drugoj strani, Jovana Bogojević je bila veoma srećna posle trijumfa: „Veoma sam zadovoljna igrom koju smo pružile u ovoj utakmici. Žao mi je što nismo bile kompletne, dve bitne devojke iz ekipe koje su činile okosnicu tima prethodnih godina nisu mogle da učestvuju u finalu. Želela bih da se zahvalim svojim saigračicama na uloženom trudu i deovjkama sa FON-a na fer i korektnoj igri“ bila je jasna Bogojevićeva.

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstDIF se najbolje orijentisao
Naredni tekstRUKOMET: MAŠINAC JE NOVI PRVAK USSB LIGE!
Student četvrte godine Fakulteta politickih nauka, smer novinarstvo. Sport shvatam kao nacin zivota, i veliki sam ljubitelj kosarke, dok su mi strani auto sportovi. Zelja mi je da ono sto vidim i cujem na sto uverljiviji i interesantniji nacin predstavim ljudima koji imaju zelju da nesto novo pročitaju.