Bezbednost obezebedila pobedu nakon neizvesne završnice

401

U okvriru 11. kola SUUB lige u neizvesnoj utakmici ekipa Fakulteta bezbednosti slavila je nad košarkašima Matematičkog fakulteta rezultatom 40:39(11:6;6:10;14:11;9:11). Najkorisniji igrač utakmice bio je košarkaš Fakulteta bezbednosti Pejić koji je ubacio 18 poena.

Finalni dan USSB

Nakon uspešno obezbeđenog prvog napada, Jović je bio siguran u šutu za dva poena, pa je svojoj ekipi doneo prvu prednost na ovom meču(2:0). Na drugoj strani Smiljanić je bio precizan pod košem(2:2). Košarkaši obe ekipe tokom prvih osam  minuta pokazali su  borbenost i želju za pobedom, pa je nastavljena igra koš za koš. U šutu sa distance iz redova bezbednjaka precizan je bio Stojčić(6:4). Do kraja ove četvrtine u listu strelaca iz redova matematičara upisao se Ristić koji je ubacio 2 poena(6;6), dok je sa druge strane precizan van linije 6,75 i u šutu sa distance bio Tajić, pa je rezultat na kraju prve deonice bio 11:6 u korist ekipe Fakulteta bezbednosti.

U toku druge četvrtine matematičari su zapretili, a najzapaženiji bio je Ristić koji je ubacio 6 od ukupno 10 poena koliko je ekipa Matematičkog fakulteta ubacila u ovoj deonici. Nakon nesportske lične greške Vasića, bezbednjaci su obezbedili najveću prednost u dotadašnjem toku meča nakon što je Božičković vezao 4 poena(15:6). U toku sledećeg napada Jović je igrao “prljavo“ te je i njemu dosuđen nesportski faul, nakon kog su matematičari vezali svih 10 poena i sebi obezbedili vođstvo(15:16). do kraja ovog poluvremena precizan je još jedino bio Jović i svoju ekipu na zaslužen odmor odveo sa poenom prednosti(17:16).


Sastavi timova
FAKULTET BEZBEDNOSTI MATEMATIČKI FAKULTET
16 MARKOVIĆ Đ. 4 LJUJIĆ V.
8 BOŽIČKOVIĆ L. 6 JANKOVIĆ O.
4 BANJEVIĆ L. 7 STOJANOVIĆ M.
11 PEJIĆ V. 8 STAMENIĆ N.
34 JOVIĆ M. 9 RAĐENOVIĆ S.
7 VUČKOVIĆ M. 11 VASIĆ D.
2 POPOVIĆ S. 12 MIJUŠKOVIĆ .
3 PETROVIĆ V. 13 RISTIĆ L.
9 STOJČIĆ F. 14 SMILJANIĆ N.
15 TAJIĆ S. 15 TODOROVIĆ M.
Drugo poluvreme otvorio je Janković koji je bio precizan u šutu za tri poena(17:19), dok je na drugoj strani Pejić ubacio dvojku i slobodno bacanje. Obe ekipe igrale su sigurno u napadu i oštro u odbrani, te protivnicima nisu dozvoljavali lake poene. Bezbednjaci su u ovoj četvrtini proigrali Pejića, koji je ubacio 12 poene, dok je na drugoj strani Ristić opet blistao sa dodatih 7. Jović je još jednom stavio tačku nakon pogođenog šuta sa distance, te je rezultat na semaforu posle trećih osam minuta bio 31:27 u kosrit bezbednjaka.

U poslednjoj četvrtini bezbednjaci su ispali iz dotadašnjeg ritma igre, te su veoma brzo ispunili bonus, što su matematičari obilato koristili. Tandem Ristić-Janković je ubacio svih 12 poena za ekipu Matematičkog fakulteta, dok su na drugoj strani precizni bili Pejić sa ubačenih 5 poena i Tajić sa postignuta 4 poena. Prednost koju su bezbednjaci obezbedi još u prvoj četvrtini bila je ključna za njihovu pobedu, pa su nakon velike borbe slavili rezultatom 40:39.

Statistika
FAKULTET BEZBEDNOSTI MATEMATIČKI FAKULTET
POENI 40 39
ŠUT ZA 1P 6/12 7/11
ŠUT ZA 2P 14/29 10/22
ŠUT ZA 3P 2/5 4/8
DEFANZIVNI SKOKOVI 17 14
OFANZIVNI SKOKOVI 12 7
UKRADENE LOPTE 8 5
IZGUBLJENE LOPTE 4 3
BLOKADE / 3
Košarkaš Fakulteta bezbednosti i jedan od najzapaženijih defanzivaca na ovoj utakmici Filip Stojčić istakao je da je timska igra bila ključ ove pobede. „Nismo bili loši, moglo je to naravno bolje, ali veća želja za pobedom bila je presudna. Imali smo malo više grešaka nego što je trebalo, ali najvažnije je da smo zabeležili pobedu“, dodao je Stojčić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstMašinci rutinski protiv oslabljenog FPN-a
Naredni tekstSUUB rukomet: Rezultati šestog kola!
Student sam prve godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Sport je oduvek u mom životu zauzimao bitno mesto, pa se tako rodila želja da postanem sportski novinar. Odbojku sam trenirala 9 godina, a sada radim i kao pomoćni trener.