Bezbednost nastavila pobednički niz

608

Odbojkašice Fakulteta bezbednosti ostvarile su i drugu pobedu u okviru 13. vikenda Lige Univerziteta u Beogradu savladavši ekipu Filozofskog fakulteta rezultatom 2:0 (25:18, 25:20). Iako je Filozofski fakultet u drugom periodu igre imao šansu da odvede utakmicu u treći set, Bezbednost je pokazala spremnost u ključnim momentima i osvojivši nove bodove učvrsti drugo mesto u grupi A.

Finalni dan USSB

Filozofski je na servise Šterićeve došao do uvodnih poena na meču (2:0), a igru poen za poen prekinula je Bezbednost napravivši seriju od četiri poena. Nakon asa Milojevićeve u gornji desni ugao protivničke polovine terena, filozofkinje su zatražile tajm-aut (8:4). Došao je u nastavku Filozofski fakultet na poen zaostatka, međutim Bezbednost je ponovo napravila seriju – snažnim smečevima Kukobat pridružila se Miletićeva sa 3 asa i udvostručila prednost (16:8). Petkovićeva je blokom započela seriju Filozofskog koji je uz greške protivnica i as Đerićeve došao na -3 (13:16). Bezbednost nije dozvolila da se Filozofski u potpunosti vrati u igru – Kukobat je nastavila sa preciznim smečevima i napadima preko bloka protivnica i privela prvi set kraju (23:17). Milojevićeva je prvim tempom donela prvu set loptu Fakultetu bezbednosti, a Miletić ju je realizovala plasiravši loptu preko bloka protivnica (25:18).


Sastavi timova

Fakultet bezbednosti

Filozofski fakultet

7 Đapa S. 18 Vlahovljak A.
2 Gajić C. (L) 3 Vinolović A.
4 Dimitrijević K. 5 Simonović M.
6 Aleksić M. 7 Petković S.
5 Milojević M. 8 Đerić I.
8 Filipović N. 14 Ković J.
9 Kukobat A. 20 Šterić M.
11 Miletić S. 24 Popović N.
12 Stanojević M.
10 Krstić T.
Bezbednost je dobru igru prenela i u drugi period igre – poenima Dimitrijević, Filipović i Miletić povela je 3:1. Kapiten Filozofskog fakulteta Vlahovljak zaustavila je napad Miletićeve za 2:3. Obe ekipe bile su koncentrisane u napadu, a pri rezultatu 8:3 za tim Bezbednosti Miletić nije bila precizna sa linije devet metara i započela je negativni niz svoje ekipe koji je trajao do prvog izjednačenja u drugom setu (8:8). Rezultatska prednost prelazila je sa jedne na drugu stranu – obe ekipe su taktički osvajale poene, nisu grešile na servisu i stabilizovale su se na prijemu. Kukobat je donela 15. poen Fakultetu bezbednosti, pridružila joj se Miletić preciznom dijagonalom u treći metar protivničke polovine terena (16:14). Stečenu prednost Bezbednost je čuvala i uvećavala do kraja utakmice. Vlahovljak je preciznim servisima vraćala rezultatski svoju ekipu u igru međutim, pajp Dimitrijevićeve nagovestio je kraj ovog susreta (24:20). Popović je servis greškom postavila konačan rezultat 25:20, a Fakultet bezbednosti upisao je još jednu pobedu.

Statistika

Fakultet bezbednosti

Filozofski fakultet

Poeni iz igre 29 16
As servis 8 6
Poeni iz bloka 2 2
Greške iz igre 10 6
Servis greške 4 5
Odbojkašica Fakulteta bezbednosti Krstićeva, rekla je da njen tim ovu pobedu posvećuje svom kapitenu. „Iskoristila bih priliku da prvo pozdravim kapitena ekipe Anju koja nije bila tu. Ovaj meč smo odigrale za nju“, izjavila je Krstićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB