Odbojka (ž) – Bez većih iznenađenja u prvom kolu

247

Proteklog vikenda započela je nova sezona Univerzitetske lige, a odigrano je sedam utakmica Druge lige za odbojkašice.

Finalni dan USSB

Na terenu je bilo 14 ekipa, većina utakmica je završena u dva seta, dok su dve utakmice bile neizvesne do samog kraja i pobednik je odlučen u trećem setu.

Prve na terenu bile su ekipe iz grupe A, Stomatološki fakultet i Fakultet bezbednosti. Iako je Bezbednost dobila prvi set, Zubarke su uspele da naprave potpuni preokret i osvoje prve bodove. Po setovima bilo je 22:25, 25:19 i 15:11.

Odbojkašice Šumarskog i Poljoprivrednog fakulteta odigrale su meč koji je u prvom setu bio dosta napet, ali je Poljoprivredni ipak uspeo da pred kraj ostvari prednost od 25:23. U drugom setu Šumarski nije našao način da se odbrani, te su osvojili samo 12 poena za konačan rezultat od 2:0.

Odigrane su i dve utakmice grupe C. ETF je slavio protiv Saobraćajnog fakulteta sa 2:0 (26:24 i 25:15). Na drugoj strani Farmacija je ubedljivo pobedila Matematičarke (2:0), dozvolivši im da u drugom setu osvoje samo sedam poena.

Napeto je bilo i u utakmici grupe D, između timova Beogradske poslovne škole i Mašinskog fakulteta. Mašinski je uspeo da tek u trećem setu uzme igru u svoje ruke i dobije utakmicu sa 2:1.

Filozofski fakultet dominirao je na terenu protiv odbojkašica Rudarsko-geološkog fakulteta i odneo pobedu od 2:0.

U poslednjoj utakmici vikenda Singidunum je izgubio od Učiteljskog fakulteta sa 2:0 (25:11 i 25:18).

Rezultati:

Stomatološki-Bezbednost: 2:1

Šumarski-Poljoprivredni: 0:2

ETF-Saobraćajni: 2:0

Farmacija-Matematički: 2:0

BPŠ-Mašinski: 1:2

Filozofski-RGF: 2:0

Učiteljski-Singidunum: 2:0

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB