Beogradski veslači treći u Francuskoj!

182

Na međunarodnoj univerzitetskoj regati održanoj u Francuskom gradu Nant, osmočlani sastav veslačkog kluba „Beogradski univerzitet“ zauzeo je treće mesto u trci na 1000 metara. U konkurenciji od 17 timova iz pet zemalja prvo mesto pripalo je posadi „Univerziteta Karlsruhe“, dok su domaćini bili drugoplasirani.

Finalni dan USSB

Osmerac iz Beograda je finale obezbedio kao prvoplasirani u svojoj kvalifikacionoj grupi sa vremenom od 2 minuta i 53 sekunde. Članovi posade su sami finansirali odlazak u Francusku.

Student Ekonomskog fakulteta i trećeplasirani iz Nanta Marko Ilić srećan je zbog uspeha, ali i najavljuje da se sada vraća napornim treninzima i studiranju.

Cele zime smo se pripremali za ovu regatu. Znali smo da će druge ekipe biti u vrhunskoj formi jer ih uskoro očekuje državno univerzitetsko prvenstvo. Uspeo sam nekako da uskladim obaveze na fakultetu sa treninzima. Presrećni smo zbog ovog uspeha, ali sada moramo da nastavimo sa daljim treninzima i redovnim obavezama na fakultetu “, izjavio je Marko za sajt www.studentskizivot.com.

Ivan Radosavljević je prezadovoljan postignutim, budući da se veslanjem ne bavi dugo.

Pre dve godine sam prvi put seo u čamac i uzeo veslo u ruke, a danas sam srećan jer sam deo ekipe koja je pobedila mnogo iskusnije posade koje treniraju u daleko boljim uslovima od nas“, rekao je student FON-a Ivan za sajt www.studentskizivot.com.

Veslački klub „Beogradski univerzitet“ je stvoren u cilju razvijanja i popularizovanja univerzitetskog veslanja i kao takav je najmlađi u Srbiji. Klub okuplja studente svih fakulteta, a sa radom je počeo 2010. godine.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstIpon za Nišlije!
Naredni tekstAstronauti pobedili gravitaciju u Beogradu
Studiram novinarstvo. Veliki sam ljubitelj igre Football Manager. Omiljeni sportovi fudbal, rukomet, odbojka. Životna želja mi je da izveštavam sa Svetskog prvenstva u fudbalu na kom će naša reprezentacija proći grupu. Mejl pedjagrbic26@gmail.com