Beogradski derbi završen bez pobednika

546

U hali sportskog centra IMR u Rakovici futsalarke okupljene od strane SUUB lige remizirale su u susretu sa koleginicama iz USSB lige 2:2 (0:0) u okviru Međuuniverzitetskog prvenstva. Utakmicu je obeležila Katarina Đorđević koja je bila nerešiva enigma za protivničku odbranu i kao strelac prvog gola  bila pravi lider ekipe USSB-a, ali je nažalost  početkom drugog poluvremena morala da napusti igru usled povrede kolena.

Sastavi timova
SUUB USSB
Veličković  Dujović
Marković  Izgarević
Jevtić  Erić
Milovanović  Mićić
Milisavljević  Kostić
Stanimirović  Pavićević
Krunić  Armuš
Milošević  Petrović
Tešić  Stojanović
Trišić  Đorđević
Jovanović
Jelić
Finalni dan USSB

Obe ekipe su ušle prilično obazrivo u meč i nisu previše rizikovale u uvodnim minutima utakmice. Prvu ozbiljniju šansu imala je Krunićeva koja se oslobodila svog čuvara i šutirala ka golu, međutim lopta je otišla pravo u ruke golmana USSB-a.  Već u narednom napadu odgovorila je ekipa USSB-a – Đorđevićeva je predriblala  dve futsalerke SUUB-a , a  zatim šutirala ka golu, ali je njen udarac zaustavila raspoložena Jelićeva. Nastavile su futsalerke USSB-a u istom ritmu i snažnim šutem Izgarevićeve su ugrozile gol Jelićeve koja je opet veoma spretno reagovala i sačuvala mrežu svog tima.  Nakon toga usledila je inicijativa SUUB-a koji se oslobodio početnog pritiska i krenuo da pokazuje svoj napadački potencijal. Prvo je nakon kornera Krunićeva pokušala atraktivno iz poluvoleja, ali je udarac završio pored leve stative. Ubrzo nakon toga motivisana Krunićeva je proigrala Veličkovićevu koja je  špic udarcem šutirala direktno u golmana USSB-a. Kraj prvog dela igre obeležio je solo prodor Đorđevićeve. Futsalerka USSB-a je prošla gotovo celu protivničku odbranu,  demonstrirajući zavidnu tehniku,  ali joj je zafalilo snage pri šutu i tako je prvo poluvreme završeno bez golova 0:0.

18718164_1738983859461780_1527271928_n

Početak drugog poluvremena je nagovestio da nas čeka mnogo više uzbuđenja u nastavku – Stojanovića je presekla loptu na polovini terena i asistirala ka Đorđevićevoj koja je preciznim udarcem pogodila malu mrežicu i donela prednost ekipi USSB-a 1:0.   U nastavku je posle jednog duela na sredini terena Đorđevićeva zadobila udarac zbog kojeg nažalost  nije mogla da nastavi utakmicu. Odmah nakon toga SUUB je imao šansu da izjednači rezultat, međutim Veličkovićeva i Miloševićeva nisu uspele da zatresu mrežu. Usledila je kazna za propuštene šanse, Stojanovićeva je izvela slobodan udarac sa nešto manje od pola terena nakon čega je veoma loše odregovala Jelićeva, kao i celokupna odbrana ekipe SUUB-a i time je USSB uvećao svoju prednost 2:0.  Ekipa SUUB-a je krenula mnogo ofanzivnije u nastavku i to je urodilo plodom – Krunićeva je sjajno prošla preko leve strane i snažnim udarcem od stativu matirala golmana USSB-a za   2:1.  Nastavile su futsalerke SUUB-a u istom ritmu, Tešićeva je inteligentno iskoristila  konfuznu reakciju  odbrane USSB-a i donela poravnanje rezultata 2:2. Usledila je incijativa USSB-a koja je mogla u poslednjim trenucima meča da im se isplati, međutim pas Stojanovićeve nije stigao do Izgarevićeve, ispred koje je požrtvovano reagovala Miloševićeva. Na taj način se utakmica završila i ekipe USSB-a i SUUB-a su podelili bodove u beogradskom derbiju Međuuniverzitetskog prvenstva.

 

Trener ekipe SUUB-a, Srđan Krsmanović nije imao šta da zameri svojim futsalerkama.

„Bila je ovo jedna prava što se kaže prava ženska utakmica.  Uspeli smo da se vratimo posle 2:0 na 2:2, nažalost nismo uspeli da damo taj gol koji bi nas sigurno odveo dalje. Tako da sada sve zavisi od treće utakmice, odnosno utakmice između Novog Sada i našeg današnjeg protivnika. Falilo nam je možda više vremena da treniramo zajedno, mi smo trenirali dve nedelje samo. Da smo imali više vremena mislim da bi sigurno bilo bolje, neke igračice su nam  falile, neke se nisu odazvale ali to je u principu ta ekipa. Ne mogu ništa da im zamerim, stvarno jedna prava borba, prava takmičarska utakmica. Ostaje mali žal za pobedom i za plasmanom dalje, ali šta je tu je, ovo je neki početak i nadam se da će od sad pa na dalje i u buduće ovo da bude prekretnica u ženskom futsalu i stvaranju neke buduće ženske futsal reprezentacije“, rekao je Krsmanović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB