Beogradska poslovna škola bez golmana do lake pobede

777

Futsaleri Beogradske poslovne škole zabeležili su drugu pobedu u okviru lige Unvierzitetskog sportskog saveza Beograd, pošto su savladali ekipu Visoke železničke škole rezultatom 5:2 (3:1). Kvalitet jednog od timova je došao do izražaja nakon ujednačene borbe na samom početku meča.

Finalni dan USSB

 

Od samog početka i celim tokom meča domaćin je igrao sa igračem više u napadu ostavljajući svoj gol nebranjen. To im se obilo o glavu u trećem minutu kada je nakon školske akcije i asistencije Đurića, kapiten gostiju Gajić doveo svoj tim u vođstvo od 1:0. Isti igrač je u petom minutu mogao da duplira prednost ali je golman-igrač Petković sjajno reagovao. Nakon tog momenta železničari su pali u igri i dozvolili su protivniku da diktira tempo. Odličan presing igrali su igrači više poslovne, ređale su se prilike pred protivničkim golom i u desetom minutu Petković  je lepo proigrao Bukumirovića za poravnanje rezultata (1:1). Već u dvanaestom minutu domaćin je preokrenuo rezultat, Stojković se fino snašao i  savladao golmana nakon dodavanja Galića (2:1). Gosti su se na trenutak oslobodili pritiska i pripretili dva puta u roku od dva minuta, ali bez mnogo uspeha. Kazna je usledila pred kraj prvog dela igre kada je Petković šutirao, jedan od futsalera VŽŠa potkačio loptu koja je završila u gornjem desnom uglu gola, dovoljno da prevari golmana (3:1). Prvo poluvreme završeno je žutim kartonima za Petkovića i Bukumirovića koji su oštro protestovali kod sudije.


Sastavi timova
Beogradska poslovna škola Visoka železnička škola
6 I.Petković(c) 4 D.Kostić
7 M.Galić 7 V.Sekulić
8 A.Stojković 8 M.Milić
10 N.Bukumirović   13 S.Gajić (c)
15 N. Piljević 20 Đ.Đurić
22 N.Đorđević
32 N.Marković
88 N.Isaković
U istom ritmu se igralo i drugo poluvreme, domaćin je bio rešen da završi započet posao. I nije se dugo čekalo na novi gol. Veliku grešku protivničke odbrane kažnjava neumorni Petković, oduzeo im je loptu i prizemnim udarcem u desnu stranu gola povisio na 4:1. VŽŠ je morao da krene na sve ili ništa. Ostavljali su dosta prostora za kontre ali su konačno i sami stvarali šanse. To im se isplatilo, igrao se 27. minut, Marković je iskoristio neopreznost protivničke odbrane i iz drugog pokušaja smanjio na 4:2. Bespotrebno su se unervozili igrači BPŠa dozvolivši protivniku da stvara ozbiljne prilike. Jednu takvu imao je Sekulić, ali lopta je izbijena sa gol linije. Usledio je period igre u kojem nije bilo značajnijih prilika. Uspavanku je prekinuo Marković koji je kažnjen crvenim kartonom nakon prekršaja koji je napravio. Konačnih 5:2 u poslednjem napadu postavlja Petković svojim trećim golom.

Kapiten Beogradske poslovne škole i najbolji pojedinac na utakmici Petković naveo je da je zadovoljan kako se sve završilo: „S obzirom na to da smo ceo meč igrali bez klasičnog golmana ovo je odličan rezultat. Iskoristili smo prednost igrača više u napadu. Zahvalio bih se protivničkom timu na fer i korektnoj igri.”, rekao je Petković.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB