Beograđanke ubedljive na krilima Drezge

70

Futsalerke Univerzitetskog sportskog saveza Beograda savladale su ekipu Univerzitetskog sportskog saveza iz Kragujevca rezultatom 8:2(4:1). U prvoj medjuuniverzitetskoj utakmici u istoriji ženskog futsala u Srbiji, do pobede i finala Beograđanke je predvodila Jovana Drezga sa šest pogodaka.

Od starta meča, ekipa Beograda je pokazala sigurniju i atraktivniju igru, pa je bilo vidljivo da je kvalitet na njihovoj strani. Već u prvim minutima Trišićeva je na asistenciju Drezge, dovela USS Beograd do vođstva. Ubrzo je i Drezga nakon pasa sa Vojvodićevom upisala svoj prvi pogodak, za brzih 2:0. I igračice Kragujevca su imale par dobrih prilika za gol, ali je Jelićeva odlično intervenisala. Takođe se istakao i golman Kragujevca, Mitićeva je paradama skidala zicere Drezgi, Armuš i Čanovićevoj. U nastavku meča, futsalerke Beograda diktirale su tempo protivnicama i nisu im dozvolile da upute šut ka golu. Drezga je nastavila sa dobrim potezima, preciznim pasovima kao i atraktivnim driblinzima, a njen šut glavom završio je u rukama golmana Kragujevca. Međutim, Kragujevčanke su uspele da smanje zaostatak, Vasićeva je bila u situaciji jedan na jedan sa golmanom Beograda, a Jelićevoj to nije bio težak posao, ipak nakon odbijene lopte, Vasićeva je bila preciznija. Slavlje USS Kragujevca povodom postignutog pogotka, prekinula je Drezga i ponovo je razlika bila dva gola, 3:1. Ubedljivu i sigurnu igru, Beograđanke su krunisale još jednim pogotkom, ponovo je Drezga bila precizna za 4:1. U poslednjim minutima prvog dela meča, igračice Beograda imale su još nekoliko prilika da povise rezultat, ali je odbrana Kragujevca dobro intervenisala, pa je rezultat nakon 20 minuta bio 4:1.

Početak drugog poluvremena bio je identičan prvim minutima meča. USSBG je došao i do petog pogotka, ovog puta preko Pavićevićeve. A već u sledećem napadu Mitrovićeva je, nakon asistencije Pavićevićeve, bila u odličnoj šansi, ali je izostala dobra realizacija futsalerki Beograda. Došlo je i do promene golmana domaćina, pa je umesto Tamare Jelić između stativa bila Olja Štaka. Ofanzivno je ekipa Beograda i dalje bila na visokom nivou i igrala bez greške. Njihove igračice sa klupe, unosile su potrebnu svežinu i odlično menjale Izgarevićevu, koje je odmarala većim delom drugog poluvremena. Došle su futsalerke Beograda do novog pogotka, nakon dobro organizovanog napada, Miloševićeva je odlično centrirala, a Drezga je lagano smestila loptu u mrežu protivnica za 6:1. A ubrzo je i treći golman Beograda, Bojana Jevtić, dobila priliku, i bila je stub sigurne odbrane svog tima, a u napadu je Beograđanke predvodila Vojvodićeva. Čvrsta odbrana domaćina u ovom polufinalu, nije ostavljala prostora Kragujevčankama u napadu, i igra se bazirala pre svega ispred kaznenog prostora USSKG. Do kraja meča, Beograd je došao do još dva pogotka, oba su bila delo odlične Jovane Drezge, koja je igrala bez greške. Međutim, postigle su i Kragujevčanke još jedan pogodak, ponovo je Vasićeva matirala Jelićevu i konačan rezultat je bio 8:2. Beograđanke u finale čekaju pobednika meča USS Niš i USS Novi Sad..

“Nismo bile u punom sastavu, ali smo se rotirale. Mi imamo našu Univerzitetsku ligu, koja je iz godine u godinu sve jača, igramo sve, treniramo i sve je to uticalo na pobedu. Finalna utakmica neće biti laka ali idemo svim srcem pa ćemo videti šta će biti”, rekla je najbolji pojedinac na ovom meču Jovana Drezga.

Sastavi timova
USS Beograd USS Kragujevac
 Štaka O. Mitić M.
 Jelić T. 3 Vasić A.
Jevtić B. 5 Krivokuća N.
2 Trišić A. 6 Milošević S.
3 Mitrović M. 8 Milojević J.
  4 Jevremović J. 9 Biberčić I.
  6 Čanović M.
  7 Drezga J.
  9 Pavićević B.
10 Armuš M. (K)
11 Izgarević B.
 13 Vojvodić I. 14 Milošević T. 16 Simić E.

Fejsbuk komentari