Beograd iskoristio umor Crnogoraca i odneo laku pobedu

82

U drugoj utakmici prvog kola Regionalne studentske lige u košarci igrane u maloj sali SPENS-a u Novom Sadu, Univerzitet u Beogradu savladao je Univerzitet Crne Gore rezultatom 65:53. 

Finalni dan USSB

Pred početak meča očekivala se pobeda Beograđana, s obzirom da su zvanično treći u Evropi, ali i zato što momci iz Crne Gore nisu imali priliku da se odmore od puta. Jedan od predstavnika ekipe Univerziteta Crne Gore Dušan Gojnić pre samog meča izjavio je: ’’Ne očekujemo pobedu, veoma smo umorni od puta, s obzirom da smo stigli tek jutros u 9 časova. Naravno da ćemo dati sve od sebe, ali ako izgubimo, najveći krivac je umor mojih suigrača i mene.’’

Prva četvrtina završena je rezultatom 22:14 u korist Beograđana, koji su pored boljeg rezultata, ostavili i bolji utisak na terenu. Posle razlike od osam poena u prvoj četvrtini nismo mogli da očekujemo preokret.

To je potvrđeno u nastavku, s obzirom da su u drugoj četvrtini studenti Univerziteta u Beogradu, povećali su svoju prednost na dvanaest poena razlike, a rezultat na poluvremenu bio je 40:28. Ova četvrtina bila je potvrda pune snage Beograđana, koji su uz sjajne akcije dolazili do više prilika za šuteve, što su znali da iskoriste.

Statistika utakmice

Treća četvrtina obeležena je mnogobrojnim slobodnim šutevima na obe strane, bez puno rezultata. Pored toga, u ovoj četvrtini nadmoć Beogradskih košarkaša bila je vidna u svim segmentima igre. Njihovi protivnici imali su mnogo prilika da makar iz slobodnih šuteva smanje prednost i na taj način učine utakmicu dinamičnijom, ali oni to nisu iskoristili.  Rezultat je bio 51:40.

Poslednja deonica meča bila je relativno izjednačena kako po napadima tako i po samim završnicama. Zbog toga je završetak utakmice bio znatno zanimljiviji od prethodne tri četvrtine.  Beograđani su svoju prednost iz prethodnog dela meča uspešno čuvali i povećavali, pa su je tako i ubedljivo priveli kraju rezultatom 65:53.
Edin Vesković postigao je najviše koševa za Univerzitet Beograda, ukupno 19, dok je Luka Mijatović iz redova Crne Gore postigao dva više, odnosno 21 poen. Drugi najefikasniji igrač iz Beograda Mladen Pavlović ostvario je 11 poena,a Dušan Gojnić iz redova Crne Gore postigao je 9 poena .
Celokupan utisak posle prvog dana Regionalne studentske lige u košarci jeste vrlo pozitivan. Studenti sva tri Univerziteta (Novi Sad, Beograd, Crna Gora) i Sveučilišta u Mostaru bili su vrlo posvećeni i angažovani u utakmicama, ono što nas sutra očekuje jesu mečevi između Univerziteta Novog Sada i Univerziteta Crne Gore koji je na programu od 12 časova i meč između Univerziteta Beograda i Sveučilišta u Mostaru, koji se igra od 14 časova.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFEFA ubedljivo protiv Metropolitana
Naredni tekstPravni nastavlja da gazi
Student Fakulteta za menadžment (F@M) iz Sremskih Karlovaca. Sport pratim od malih nogu,i životna želja mi je da se bavim sportskim novinarstvom. Najviše pratim fudbal, odbojku i džudo.Moji tekstovi