Basketaši uspešno startovali na Univerzitetskim igrama

877

Basket 3×3 selekcija Univerziteta u Beogradu pobedama je otvorila Evropske univerzitetske igre koje se održavaju u Koimbri.

Finalni dan USSB

Beograđani su u prvoj utakmici bili bolji od kolega iz Austrije, Univerziteta iz Beča rezultatom 21:19. U timu iz prestonice Srbije se najviše istakao Vladimir Trajković sa osam koševa, dok ga je pratio Stefanović sa sedam. Anton Mareš je u poraženom sastavu postigao 13 poena.
Drugi duel su basketaši iz Srbije rešili u svoju korist dosta lakše. Ovoga puta je savladan Univerzitet iz Ruana 22:11, a poeni igrača iz Beograda su bili dosta dobro raspoređeni. Trajković je pogodio osam puta, Vesković sedam, dok je Luka Stefanović zabeležio šest. Za Ruan je Šeren postigao pet koševa.
U poslednjoj utakmici momci iz Beograda savladali su protugalski Univerzitet Minjo rezultatom 21:16. Najefikasniji u redovima našeg predstavnika bio je Lazar Popović sa postignutih 12 poena, dok se u protivničkoj ekipi sa 10 poena istakao Pedro Dias.

U poslednjem meču grupe D trećeg dana ovog takmičenja srpski basketaši savladali su domaću ekipu Univerziteta iz Minja. Utakmica je bila mnogo kvalitetnija nego prethodna protiv Ruana, ali ekipa Beogradskog univerziteta i u ovom meču slomila je rivala i pobedila rezultatom 21:16. Ovim pobedama srpski studenti su trenutno prvi u grupi D.

Sutra će 3×3 reprezentacija igrati sa Univerzitetom za fizičko vaspitanje iz Budimpešte. Taj meč kreće u 12:30 po srednjoevropskom vremenu. Potom im na megdan izlaze igrači sa Univerziteta Primorska od 19:30 po srednjoevropskom vremenu. Od 21:00 po našem vremenu počinje nokaut faza turnira.

Pripremili Petar Čolić i Bojan Perc.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstTeniseri pobedama započeli takmičenje u Koimbri
Naredni tekstBasketaši započinju takmičenje
Student četvrte godine Fakulteta politickih nauka, smer novinarstvo. Sport shvatam kao nacin zivota, i veliki sam ljubitelj kosarke, dok su mi strani auto sportovi. Zelja mi je da ono sto vidim i cujem na sto uverljiviji i interesantniji nacin predstavim ljudima koji imaju zelju da nesto novo pročitaju.