Astronauti pobedili gravitaciju u Beogradu

71

Više od 1000 ljudi okupilo se ispred Shopping Centra Ušće da posmatra takmičenje u bezbednom spuštanju jaja ručno pravljenim letelicama sa 15 metara visine. Na takmičenju je bilo 16 timova koji su priredili fantastičnu zabavu publici.

I vremenske prilike su želele da sarađuju, potpuno su odgovarale takmičarima i njihovim letelicama. Komični skečevi, plesni potezi, pirotehnika uz mnogo dobrog raspoloženja napravili su pravu žurku na otvorenom.

Uspešnost letova su ocenjivali košarkaš Nikola Kalinić, koji voli da ”poleti i zakuca”, akro paraglajderista Petar Lončar i ”Leteći parlament”. Pri računanju poena je bio bitan izgled letelice, performans takmičara, kao i da li je jaje preživelo. Neka, nažalost, nisu.

Trećeplasirani su bili Angry Team sa 25 poena, drugoplasirani tim Fakin Borders sa 26 poena a pobedu je odnela ekipa Astronauti u sastavu: Sandra Rakić, Antonije Mihailović i Aleksandar Ranković. Studenti Fakulteta organizaionih nauka su osvojili 28 poena, što je bilo dovoljno za prvo mesto.

red bull.

Trebalo nam je mesec dana da napravimo letelicu i smislimo nastup. Konstruisali smo našu letelicu po uzoru na NASA, razmišljajući o pilotima i astronautima. Na testiranjima smo uvek uspevali da sačuvamo jaje. Znali smo da Red Bull pravi fantastične događaje, a sada smo i sami bili deo toga. Prvi put smo učestvovali na ovako kreativnom takmičenju i radujemo se narednim izazovima. Pobedili smo gravitaciju”, kažu Sandra, Antonije i Aleksandar koji se znaju iz srednje škole a sada su i kolege na fakultetu.

Tokom takmičenja su nastupili fristajl fudbaler Nikola Đota Milošević koji je oduševio publiku i di-džej Me-High-Low. Nastupi takmičara nisu ostavili ni sudije ravnodušnim.

Zaista sam zadovoljan kako je sve ovo izgledalo. Uživali smo, takmičari su imali dobre nastupe. Meni su se najviše dopale letelica koja je izgleda kao avion i pobednička letelica, za koju smatram da je zasluženo osvojila najviše bodova”, rekao je Petar Lončar, jedan od sudija na beogradskom takmičenju.

Podsećamo vas da su pre ovog održana još tri takmičenja, u Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu.

Slike i izjave preuzete sa sajta www.redbull.com.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstBeogradski veslači treći u Francuskoj!
Naredni tekstETF eliminisao VIŠER
Student FPN-a, sa trenutnim prebivalištem na tviteru. Čita i piše o fudbalu. Voli male sportove, poštuje ljude koji privlače publiku na male sportove.