As Poljoprivrednog dobio teren sa svojim imenom

488

Foto: mozzartsport.com

Finalni dan USSB

U okviru Mozzartove akcije “Sto terena za jednu igru” u ponedeljak je na Ubu otvoren teren „Ivan Popović Žuća”. Košarkaš Poljoprivrednog fakulteta prisustvovao je otvaranju obnovljenog terena koji nosi njegovo ime i prvi se ‘’upisao’’ rutinskim pogotkom.

Pored ekipe Poljoprivrednog fakulteta, Popović je član košarkaškog kluba Ub i 3×3 tima Olimp sa kojim beleži sjajne rezultate na svetskom nivou. Dobijanjem terena koji nosi njegovo ime postao je član sjajnog društva koji između ostalog čine i Dejan Bodiroga, Dejan Tomašević, Boban Marjanović, Milan Mačvan.. Za 25-ogodišnjeg Ubljanina to svakako predstavlja veliko priznanje.

Ukazana mi je velika čast da obnovljeni teren u mom rodnom gradu nazovu baš po meni. To predstavlja nagradu za sav trud koji sam uložio u dosadašnjoj karijeri. Svakako će mi biti satisfakcija da nastavim da treniram još jače i opravdam ukazano poverenje”, istakao je Žuća.

Kompanija Mozzart pokrenula je akciju „Sto terena za jednu igru” i do sada obnovila 36 košarkaških terena širom Srbije. Akcija se sprovodi sa željom da pošalje poruku o važnosti sporta, rekreacije i fer pleja. Već na otvaranju novi teren je okupio mlade Ubljane koji su se takmičili u gađanju trojki.

Otvaranje je proteklo savršeno. Vidi se da Mozzart to iskusno organizuje i ulaže dosta truda. Akcije ovakvog tipa su važne za razvoj košarke i vraćanje klinaca na košarkaške terene. Poboljšanje uslova za rad može uticati i na stvaranje nekih novih asova”, smatra najbolji strelac Prve regionalne lige Zapad.

 

Neke od svojih najvećih uspeha u karijeri Popović je postigao sa univerzitetskom 3×3 reprezentacijom. U Brazilu su se 2014. okitili bronzanom medaljom dok su u Kragujevcu naredne godine postali šampioni Evrope. Sa svojom 3×3 ekipom Olimp trenutno spada u osam najboljih timova sveta. Uprkos svim uspesima ljubitelji košarke i dalje imaju priliku da gledaju Popovića na utakmicama studentske lige. Prethodne sezone je sa Poljoprivrednim fakultetom zauzeo drugo mesto, a naš sajt ga je proglasio i najboljim košarkašem sezone. Studentski sport predstavlja važan deo karijere za njega.

Od samog početka studija deo sam košarkaške ekipe Poljoprivrednog fakulteta. Tu sam upoznao jako kvalitetne košarkaše i pre svega ljude. Među nama godinama vlada sjajna atmosfera i upravo ta kohezija uzrok je naših uspeha. Studentska takmičenja za mene imaju jako veliki značaj. Pomogla su mi da unapredim svoju igru, kao košarkaš i basketaš, a i da steknem samopouzdanje. Pored tog takmičarskog dela studentski sport će za mene uvek biti važan jer sam tu stekao prijatelje za ceo život”, zaključio je Popović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFilolozi bolji od ICT-a
Naredni tekstIKT upisao novu dvocifrenu pobedu
Student četvrte godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Trenirala džudo osam godina, a nakon toga i odbojku šest godina. Veliki ljubitelj sporta. Sanja o tome da izveštava sa Olimpijskih igara. Kritike, sugestije i predloge pišite na dadalex134@gmail.com. Moji tekstovi