Arhitektura slavila protiv TMF-a

766

Odbojkašice Arhitektonskog fakulteta savladale su ekipu Tehnološko-metalurškog fakulteta rezultatom 2:0 (25:15, 25:17) u okviru grupne faze odbojkaške Lige Univerziteta u Beogradu. Posebnu pažnju svojom odličnom igrom privukla je Vujačićeva sa 15 postignutih poena, dok je u redovima TMF-a najefikasnija bila Teodorovićeva sa šest realizovanih napada.

Finalni dan USSB

 

Igra obe ekipe na početku utakmice bila je na skoro jednakom nivou. Prvo ozbiljnije vođstvo ostvarila je ekipa Arhitektonskog fakulteta zahvaljujući snažnim smečevima Vujačićeve, Staševićeve i Anagnosti (12:8). Zahvaljujući vezanim promašajima odbojkašica TMF-a, arhitekturi nije trebalo mnogo muke da prednost održi do kraja prvog seta. Pečat na ovaj period utakmice stavila je Staševićeva koja je uspela da pogodi liniju (25:15).


Sastavi timova
Arhitektonski fakultet Tehnološko-metalurški fakultet
2 Anđelić K. 3 Vukoičić A.
5 Vujačić A. 1 Teodorović A.
6 Stašević J. 2 Jovanović M.
7 Anagnosti I. 4 Miletić J.
8 Šašić M. 5 Blagojević J.
10 Šabanović A. 6 Stefanović K.
11 Jovanović S. 9 Parezanović A.
15 Stijović A. 13 Mandić M.
14 Tubić B.
15 Tomić T.
17 Kopunović K.
18 Diković M.
Drugi set počeo je malo intenzivnije i interesantnije. Dva uzastupna smeča Vujačićeve iz druge linije i as doneli su prednost Arhitektonskom fakultetu od 3:0 . Odlični servisi Blagojevićeve dovode do preokreta i arhitektura biva primorana da zatraži tajm-aut (4:8). Nakon nekoliko dobrih servisa i postignutih poena iz bloka za obe ekipe usledilo je izjednačenje (12:12), a odbojkašice Arhitektonskog fakulteta ostvaruju najveću prednost na utakmici zahvaljujući postignutim poenima JovanovićeveVujačićeve iz zone 6 (20-14). Arhitekte dozvolile su TMF-u da postignu još svega nekoliko poena do kraja utakmice, a Vujačićeva je svojim smečevima iz druge linije postavila konačni rezultat od 25:17.
Statistika
Statistika: Arhitektonski fakultet Tehnološko-metalurški fakultet
Poeni iz igre 26 11
Poeni iz bloka 1 1
As 4 5
Servis greške 9 3
Greške iz igre 6 16
Najefikasnija odbojkašica iz pobedničke ekipe Vujačićeva izjavila je da su za ovu pobedu zaslužni isključivo dobri servisi i dobro organizovana igra, kao i da nije smelo da dođe do opuštanja na početku drugog seta. “Kvalitet protivničke igre polako je opadao kako smo mi povećavale svoju prednost dobrim servisima i organizovanim napadima. I u narednim utakmicama pokušaćemo da održimo ovakav nivo igre i nadamo se novim trijumfima”, prokomentarisala je Vujačićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstJelić inženjer pobede Građevinskog fakulteta
Naredni tekstGol u poslednjoj sekundi presudio: biolozi bolji od farmaceuta
Iva Jevtić - studentkinja novinarstva i komunikologije na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, veliki ljubitelj košarke i budući košarkaški sudija, strastveni navijač Partizana, san mi je da jednog dana imam svoju emisiju u kojoj bi gostovali svi prestižni srpski, pa i svetski sportisti, treneri, sudije, novinari ali i drugi poznavaoci sporta