Arhitektura preokretom do pobede

124

Ekipa Arhitekture pobedila je ekipu Saobraćaja rezultatom 41:30 (8:10, 8:10, 19:8, 4:2).

Finalni dan USSB

Na samom početku Arhitektura je krenula ofanzivnije i već u prvim minutima meča povela sa pet razlike, uz dva slobodna bacanja. Međutim, ekipa Saobraćaja se brzo trgla, te uz nekoliko dobrih akcija uspela da se rezultatski približi protivniku. Pred kraj prve četvrtine zahvaljujući kontri Vladimira Asanovića Saobraćaj je poveo i završio prvu četvrtinu rezultatim 10:8 u svoju korist.

Tokom cele druge četvrtine Saobraćaj je imao blagu prednost u odnosu na Arhitekturu. Boljom igrom u odbrani, odnosno zahvaljujući defanzivnim skokovima i ukradenim loptama Saobraćajci su bili dominantniji na terenu, te je Arhitektura zatražila tajm aut pri rezultatu 18:14 za njihovog protivnika. Prednošću od četiri poena završeno je prvo poluvreme. (20:16)

Treća četvrtina počela je serijom Arhitekture od 5:0, koja je prekinuta trojkom Milivojevića. Ipak, preciznim šutevima i boljom organizacijom igre u napadu Arhitekte su pokazale da neće tako lako prepustiti ovaj meč. To se videlo i krajem ovog dela utakmice, u kome su postigli ukupno 19 poena i tako preokrenuli rezultat, te je pretposlednja četvrtina završena sa 37:28. Krajem ovog dela meča svojim trojkama istakao se Miloš Turanjanin.

Pred kraj utakmice nije bilo većih iznenađenja. Obe ekipe su igrale znatno pasivnije i ukupno postigle samo šest poena.

Najefikasniji igrač u timu Saobraćaja bio je Mladen Milivojević, koji je rekao da je presudila bolja zonska odbrana protivnika. “Čestitam ekipi Arhitekture na pobedi, uspeli su da iskoriste našu lošu igru na obe strane terena i došli do pobede. Najviše je zakazao naš šut na njihovu zonsku odbranu.”

U pobedničkoj ekipi istakao se Miloš Turanjanin, koji je postigao 17 poena. “Čestitam protivničkoj ekipi na dobroj borbi. Mi smo se dobro snašli i iskoristili smo našu prednost u tranziciji.” – rekao je Turanjanin.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB