Arhitekte izgradile pobedu

239

Studneti Arhitektonskog fakulteta slavili su sa 6:2 (2:1) nad vršnjacima sa Stomatološkog fakulteta u okviru SUUB lige u futsalu. Ahitekte su kontolisali ceo meč i na kraju trijumfovali.

 

Arhitektonski fakultet je bolje otvorio meč. Mikljević  uputio prvi udarac, ali nije bio precizan. Nakon njega pokušao je i Tepavčević ali je njegov šut završio pored stative. Arhitekte su prve postigle gol. Bio je peti minut meča kada je nakon dobro izvedenog kornera Mikljević ostao sam na šest metara. Preciznim udarcem u donji desni ugao matirao je golmana za 1:0. Nakon lošeg početka meča, stomatolozi su krenuli sa boljom i tečnijom igrom. Pažjivije su organizovali akcije ali su pre svega šansu tražili iz kontri. Sredinom prvog dela, postigli su gol. Dugačku loptu napred poslao je Dimitrijević. Na nju je glavom pogodio Vučković, koji je udarcem lobovao i matirao golmana arihtekture.  Posle primljenog gola, arhitekte su brzo želele da povedu. Pokušavali su to najčešće preko Mikljevića. Međutim, njegove šuteve branio je golman Radojčić. U sedamnaestom minutu prvog poluvremena, stomatolozi su, s obzirom na to da su igrali bez izmene zatraži tajmaut, kako bi došli do kratkog predaha. Ubrzo posle, arhitekte su stvorili dve šanse od kojih su jednu pretvorili u gol. Prvo je Terzić pogodio stativu a zatim je Tepavčević, posle kontranapada iz gotovo mrtvog ugla preciznim šutem pogodio gol za prednost svog tima od 2:1. Sa ovim rezultatom se i otišlo na poluvreme.

Sastavi timova
Stomatološki fakultet Arhitektonski fakultet
Cvetković Tepavčević
Vučković Terzić
Dimitrijević Mikljević
Perović Simić
Radojčić Nikolić
Ćuković

U drugom poluvremenu uporniji su bili studenti arhitekture. Za samo četiri minuta uputili nekoliko šuteva prema stomatologu Radojčiću koji je dobrim intervencijama sprečio veći rezultatski minus svog tima. Na drugoj strani, Cvetković je posle slobodnog udarca pogodio stativu. Naredne minuti meča nisu bili zanimljiviji a onda je Terzić posle kontre nakon asistencije Mikljevića pogodio za 3:1. Sledeća akcija je već donela novu promenu na semaforu. Ovog puta stomatolozi su dali gol, Vučković je iz kornera prevario golmana i pogodio za 3:2. Očekivalo se da će nakon gola stomatolozi krenuti jače, ali ih je stigao umor. Zbog toga su zatražili kratku pauzu. Nakon tajmauta, studenti arhitekture su bili odlučni da iskoriste umor rivala. Terzić je u trinaestom minutu meča pogodio za 4:2. Prvo je odigrao dupli pas sa Simićem, koji mu je ostavio loptu na 6 metara. Strelac gola je ovo realizovao i tako svoj tim ponovo doveo u prednost od dva gola razlike. Samo dva minuta kasnije, arhitekte su povele sa 5:2. Pogodak je posle kornera koji je izveo Mikljević postigao Ćuković. Tri minuta pre kraja meča, stomatolog Perović i arhitekta Mikljević su dobili žuti karton zbog konflikta na sredini terena. Mogli su stomatolozi da ublaže poraz, ali je njihov dvostruki strelac Vučković, pošto je prethodno izašao jedan na jedan sa golmanom, dva puta bio neprecizan. U polednejom minutu meča arhitekte su postavile konačan rezultat – 6:2. Posle kontranapada, Mikljević je duplim pasom izbacio golmana, dodao do Ćukovića kome nije bio problem da loptu pošalje u gol.

Dvostruki strelac Terzić, ukratko se osvrnuo na utakmicu. „Iskoristili smo to što je protivnik došao bez izmene. Dali smo sve od sebe i smatram da smo na kraju zasluženo trijumfovali. Sledeći cilj je pokušaj da prođemo u narednu fazu“, rekao je Terzić.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fejsbuk komentari