ANJA ILIĆ: Nositi zastavu na otvaranju Univerzijade je velika čast!

459

Zimske Univerzitetske igre, 28. po redu, održane su u februaru u kazahstanskom gradu Almati. Srbiju je predstavljalo šestoro sportista, među kojima je bila i osamnaestogodišnja smučarka Anja Ilić. Devojka rođena na Zlatiboru, članica smučarskog kluba ,,Zvezda”, bila je najmlađi predstavnik Srbije na ovom takmičenju.

Finalni dan USSB

Iako je tek postala punoletna, Ilićeva je zabeležila veliki broj učešća na internacionalnim takmičenjima. Međutim, Univerzijada u Almatiju zauzima posebno mesto u karijeri ove mlade smučarke, a ona nam je otkrila i zbog čega.

,,Sam poziv Srbije da učestvujem na Zimskoj Univerzijadi predstavljao je važnu stvar za mene. Iako sam mlada, iza sebe već imam nekoliko bitnih takmičenja, među kojima su Evropske igre mladih (EYOF), Svetske igre mladih (YOG) i Svetsko prvenstvo. Međutim, Univerzijada će ostati naročito značajna zato što mi je ukazana prilika da na ceremoniji otvaranja nosim zastavu naše zemlje”, otkrila je Anja.

Nije uspela da osvoji medalju, ali rezultati koje je ostvarila u trkama na pet kilometara i u sprintu pokazali su da je konkurentna na svetskoj sceni.

,,Otišla sam na takmičenje u dobroj formi i očekivala sam da ću ostvariti solidan rezultat. Na samoj Univerzijadi vozila se klasika koja nije moja disciplina, jer se kod nas, ali i u regionu uopšte ni ne vozi. Međutim, zadovoljna sam ostvarenim vremenima. Naročito bih istakla svoju trku u sprintu, gde mi je nedostajalo pet sekundi da se plasiram u finale”, priča nam Anja.

Zbog nedostatka snega na Zlatiboru, Ilićeva je bila primorana da deo priprema obavi u inostranstvu, gde je trenirala pod budnim okom trenera Tihomira Milosavljevića.

,,Zadovoljna sam pripremama koje sam većinski odradila na Planici u Sloveniji, gde su uslovi među najboljim na svetu. Prošle godine moj klub je izgradio novu stazu na Torniku koja pomaže svim takmičarima u Srbiji. Međutim, ove godine na Zlatiboru je zbog nedostatka uslova bio održan samo FIS Balkan kup, koji je bio i najmasovnije takmičenje na Balkanu”, ističe naša reprezentativka.

Anji Ilić predstoji učešće na još važnih takmičenja, a mi joj želimo da ostvari što bolje rezultate i da se plasira na Zimske Olimpijske igre u Pjongčangu 2018. godine.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstBudi human: pomozi Jeleni
Naredni tekstMilutinović čuva prvo mesto GRF-a
Studiram sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Dugo sam trenirala karate, ali sam ga nakon deset godina zamenila tekvondoom. Želja mi je da se u budućnosti bavim sportskim novinarstvom i da izveštavam sa velikih sportskih događaja.