Andrija Šarenac: Treba da idemo korak po korak

283

Univerzitetska košarkaška reprezentacija Srbije priprema se učešće na Univerzijadi koja će se od 19. do 30. avgusta održati na Kineskom Tajpeju. Među dvanaestoricom košarkaša koji će braniti dres Univerzitetske selekcije nalazi se i 22-godišnji Andrija Šarenac, student Univerziteta Kajzer iz Sjedinjenih Američkih Država.

Pre puta u Kinu na turnire u Dalijanu i Šenženu, studenti su imali prilike da odmere snage sa A selekcijom Srbije. Iako su pretrpeli poraz, Univerzitetska reprezentacija je pružila dostojan otpor četi Aleksandra Đorđevića, a Šarenac je istakao da im je ta utakmica poslužila kao dobar uvid u to gde se trenutno kao ekipa nalaze.

„Velika je čast igrati protiv momaka koji su naši idoli i koje pratimo od malih nogu. Ta utakmica nam je mnogo značila jer smo dobili priliku da radimo na principima koje smo vežbali. Najbitnije nam je bilo da poštujemo principe u odbrani, da damo sve od sebe i pariramo vicešampionima sveta“, rekao je Andrija.

Pored Šarenca, na spisku selektora Todorovića nalazi se još nekolicina igrača koji svoju košarkašku karijeru grade u Americi, a upravo je za Andriju to razlog zbog kojeg je pripremni period od velikog značaja.

„U ekipi vlada pozitivna atmosfera iako većina nas nije igrala zajedno u prošlosti zbog činjenice da veliki broj igrača studira u Americi pa se još uvek upoznajemo. Pripremni period nam je bio izuzetno bitan da se uigramo i da svako pronađe neku svoju ulogu u timu. Turniri koje ćemo igrati u Kini biće takođe veoma značajni zato što ćemo igrati sa ekipa koje će učestvovati na Univerzijadi“, izjavio je bek Univerzitetske selekcije.

1253319_kosarkas_ls-s

Iako se od košarkaške reprezentacije, bila ona A selekcija ili Univerzitetska gotovo uvek očekuje visok plasman, Šarenac  je naglasio da ne treba razmišljati mnogo unapred.

„Moramo da idemo iz utakmice u utakmicu. Svi protivnici su vrlo neugodni i moramo biti maksimalno koncentrisani kako bismo obezbedili  jedno od prva dva mesta koja vode u četvrtfinale“, istakao je Andrija na kraju razgovora.

Selekcija Srbije nalazi se u grupi sa Meksikom, Mađarskom, Južnom Korejom, Letonijom i Kineskim Tajpejom, a prvu utakmicu na 29. Letnjoj Univerzijadi odigraće 20. avgusta protiv reprezentacije Mađarske.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstDejan Savić na čelu Univerzitetske reprezentacije
Naredni tekstStudenti sigurni protiv Letonaca
Studiram sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Dugo sam trenirala karate, ali sam ga nakon deset godina zamenila tekvondoom. Želja mi je da se u budućnosti bavim sportskim novinarstvom i da izveštavam sa velikih sportskih događaja.