Američki studenti ispisali istoriju

74

Zanimljiva vest stiže nam iz daleke Amerike. Naime, Univerzitetski klubovi Vestern Mičigen Bronkos i Bafalo Buls ušli su u istoriju američkog koledž fudbala i to na vrlo uzbudljiv način.

U oviru koledž lige, ova dva tima odigrala su utakmicu u kojoj je rezultat nakon regularnog dela glasio 31:31, da bi nakon toga odigrali čak sedam produžetaka. Rezultat je na kraju glasio 71:68 u korist studenata Mičigena, pa je utakmica ušla u istoriju kao meč sa najviše poena (139). Sa druge strane, Bafalo Bulsi su postali ekipa sa najviše postignutih poena, koja nije uspela da ostvari pobedu. Ovakvom rezultatu znatno je doprineo kvoterbek Bulsa, Dru Anderson, koji je imao sjajan učinak: sakupio je 597 jardi osvojenih dodavanjem, sedam tač-dauna, bez presečene lopte tokom 61 napada.

Američka koledž liga predstavlja takmičenje koje je samo jedan stepenik ispod NFL lige, najbolji igrači na koledžima obično se prijave za profesionalni draft nakon tri ili četiri godine koledž karijere, te je ova utakmica privukla veliku pažnju.

Fejsbuk komentari