Amela predvodila trkače na Balkanskom prvenstvu u krosu

188

Seniorska ženska ekipa Srbije, predvođena studentkinjom Amelom Terzić osvojila je bronzanu medalju na Balkanskom prventsvu u krosu održanom u Turskoj.  Teodorm Simović, Nevenom Jovanović i Amela Terzić u zbru su imale 33 poena.

Kroz cilj je prva prošla Amela sa vremenom 31:48 (7poena), a za njom su išle Nevana sa 33:42 (12 poena)  i zatim Teodora koja je kroz cilj prošla za 34:18 (14 poena). Zlatne medalje osvojile su devojke iz Rumunije, dok su srebrne bile Turkinje. Pored devojaka u seniorskoj konkurenciji, bronzanom medaljom okitili su se i naši juniori.

“Staza je bila jako teška. Došla sam na kros Balkana samo zbog ekipe i opravdala nastup”, rekla je Amela za sajt Atletskog saveza Srbije.

Prvenstvo Balkana u krosu odžano je 18. novemnra u turskom gradu Čanakale. Srbiju je pradstavilo je 11 takmičara u muškoj  i osam takmičarki u ženskoj konkurenciji.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstBojović brži od sirene
Naredni tekstJovanović doneo pobedu FON-u
Studentkinja sam novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Bavljenje novinarstvom znači ispunjenje mojih želja. Ne mogu da zamislim dan bez radija i sportskih vesti. Želja mi je da izveštavam sa velikih sportskih takmičenja. Kontakt: urednik@sportindeks.rs