Aksić odveo ETF u Prvu ligu!

179

Košem Nemanje Aksića u poslednjim sekundama meča Elektrotehnički fakultet savladao je Biološki fakultet sa  31:29 (5:7, 7:6, 4:12, 15:4) i ovom pobedom plasirao se u viši rang takmičenja. ETF je koncentrisanom igrom u poslednjoj deonici uspeo da dođe do preokreta i da izbori plasma u Prvu ligu sledećeg semestra.

Prvih 10 minuta obeležila je jako nefikasna igra. Viđen je mali broj poen i dosta izgubljenih lopti na obe strane, ali su u ovom delu više uspeha imali Biolozi, pa je rezultat bio u njihovu korist-7:5.

Nastavak je odneo egalitarniju igru. Prodori nisu išli Biolozima, ali zato pogađali sa distance. Barišić i Tica su bili nepogrešivi sa linije 6.75. ETF je pokušavao da do poena dođe organizovainim akcija, a uspeha u tome imali su Basta i Zorić.  Obe ekipe u ovom delu bile su odlične u skok igri. Na poluvreme se otišlo rezultatom 13:12 za Biologe.

Igrači
ETF je u trećoj deonici izgubio korak sa protivnicima. Biolozi su podigli igru na viši nivo. Koncentrisano su odigravali napade, dok su u defanzivi zbili redove I lako izlazi na kraj sa napadima ETF. Barišić je nastavio da pogađa za tri poena, a sa poludistance bili su precizni Vukićević, Tica i Tišma.

Košarkaši Elektrotehničkog fakulteta imali su problem sa šutom, pa su u ovoj deonici ubacili samo dva koša. U poslednjih 10 minuta Biološki je ušao  sa prednošću od devet poena (25:16).

ETF je furiozno otvorio poslenji deo. Poenima Aksić  i trojkom Stanojlovića napravili su seriju od 8:0 i Biolozima su prišli na samo poen zaostatka (24:25).  Biolozi su vodili nekoliko minuta pre kraja sa 29:25, a onda je opet usledio nalet košarkaša Elektrotehničkog fakulteta .

Izjendnačili s na 29:29, minut pre kraja utakmice. Na šest sekundi do kraja nije bilo promene u rezultatu, a onda Aksić solo prodorom ulazi u reket Biološkog i uz zvuke sirene pogađa i odvodi ETF u prvu ligu. Posle 40 minuta igre bilo je 31:29.

Najbolji učinak u ekipi ETF-a imao je Nemanja Aksić sa 11 poena, dok je u timu Biološkog fakulteta najefikasniji bio Boris Barišić (10).

Igrač odluke, Nemanja Aksić izneo je svoje utiske o meču.
“Presrećan sam što sam u ovom timu i što smo posle dve godine uspeli da se vratimo u Prvu ligu. Meč je na kraju presudila dobra igra u odbrani, ali i naša borbenost i želja za pobedom”, ističe Aksić.

Statistika

Fejsbuk komentari