Akademija poslovnih studija sigurna protiv Vojne

1310

Odbojkaši Akademije poslovnih strukovnih studija plasirali su se u finale lige Univerzitetskog sportskog saveza Beograda, nakon što su u polufinalnom okršaju pobedili Vojnu akademiju 2:0 (25:19, 25:16). Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Radonja sa 13 poena, dok se u redovima Vojne istakao Savić sa pet poena.

Finalni dan USSB

 

Početak susreta prošao je u igri poen za poen. Prednost koju su igrači Akademije studija stekli poenima Radonje i Rakite (5:2), uspevali su da održe i do kraja seta. Poenima Kovačića, na šta su se nadovezale greške momaka sa Vojne akademije, razlika je porasla na 15:10 i nagovestila konačan ishod prvog seta. Do kraja nije viđeno mnogo uzbuđenja, blokom Kovačića i preciznom dijagonalom iz zone četiri Jankovića, igrači Akademije za poslovne studije su osvojile prvi period igre (25:19).

Sastavi timova
Akademija poslovnih strukovnih studija Vojna akademija
1 Ristivojević Nemanja 1 Aleksa Latinović
7 Nikola Radonja 2 Aleksa Lazović
8 Nikola Janković 3 Miloš Radivojević
9 Đorđe Kovačić 6 Aleksandar Ristić
10 Žarko Rakita 7 Miloš Tasić
11 Mihajlo Babić 8 Ivan Savić
14 Vukan Ivković 11 Nikola Slavković
15 Bogdan Živanović  
18 Marko Popović  
U drugom setu Vojna je pružila jači otpor. Poenima Tasića i Savića uspeli su momci u beloj opremi da povedu (7:5). U tim trenucima susreta Akademija studija je dosta grešila u servisu, tako da nije ni mogla da sustigne protivnika. Pri rezultatu 9:9, na servis je došao Ristivojević i svojim asom pokrenuo svoje saigrače. Poslovne studije su se konsolidovale, zaigrale koncentrisanije i, što je najbitnije, smanjile svoje greške. Rakita se nadovezao sa svojim as servisom, a to su dobro ispratili blokovima Kovačić i Janković (18:13). Meč je priveden kraju sa još dva asa Babića koji je na taj način ozvaničio prolaz svoje ekipe u finale (25:16).
Statistika
Akademija poslovnih strukovnih studija Vojna akademija
Poeni iz igre 24 10
Greške iz igre 12 11
As servisi 6 /
Servis greške 11 6
Poeni iz bloka 3 2
Primač Poslovnih studija Đorđe Kovačić rekao je da njegova ekipa može da pruži mnogo bolju igru od prikazane. „Uvek može bolje, ko god da nam bude protivnik u finalu imaćemo i motiv da im se revanširamo za neke poraze u prošlosti. Sve u svemu očekujemo zanimljivo i kvalitetno finale“, dodao je Kovačić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstPustahija zakucao pobedu FSFV-a
Naredni tekstFON ponovo u finalu!
Student prve godine Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Želja da na bilo koji način ostanem u sportu i ljubav prema njemu i novinarstvu dovela me je na ovo mesto. Ljubitelj fudbala, kosarke, odbojke i formule 1.