AH 1 BOLJI OD UROKDIP-A U MEČU ZA PRESTIŽ

64

U meču u okviru grupe D ekipa AH 1 slavila je pobedu protiv ekipe UROKDIP rezultatom 30:38 (6:10, 8:11, 5:12, 11:5).

U utakmici koja nije imala rezultatski značaj, jer su obe ekipe izgubile šansu za prolaz dalje, gledali smo opuštenu igru na obe strane. Da i jednima i drugima ipak manjka kvaliteta videlo se po tome što, iako su obe ekipe bile rasterećene, nije bilo mnogo koševa. Na kraju prve četvtine rezultat je bio 10 naprema 6 u korist AH 1.

U nastavku se AH 1 prvi oslobodio grča i preuzeo kontrolu nad utakmicom. Prednost na poluvremenu iznosila je 7 poena – 14:21.

Treća četvrtina, kada su potigli 12 poena, bila je najbolji period igre za pobedničku ekipu. Tome je doprinela i pomalo čudna taktika UROKDIP-a, takozvana „Šabačka kontra“. Oni su često ostavljali jednog igrača u protivničkom polju, branili se sa četvricom, a zatim bacali pas preko celog terena ka svom igraču na protivničkoj polovini. Ovakva taktika donela im je ipak više štete nego koristi, jer su na ovaj način mnogo češće primali koševe nego što su ih postizali.

U poslednjoj deonici AH 1 je malo popustio, UROKDIP uspeo da smanji prednost, ali pobeda ekipe AH 1 ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Na kraju su je ostvarili sa osam poena prednosti.

U pobedničkoj ekipi su poeni bili dobro raspodeljeni, niko nije bio dvocifren, ali se ipak istakao Nikola Popović sa 9 poena. Na drugoj strani najbolji je bio Dušan Marković, koji je ubacio 12 poena za UROKDIP.

Fejsbuk komentari