+50 Medicinskog!

782

Košarkašice Medicinskog fakulteta savladale su ekipu Filološkog fakulteta sa ubedljivih 82:30 (20:3, 18:8, 24:6, 20:13) u okviru trećeg vikenda Lige Univerziteta u Beogradu. I pored toga što su ove nedelje imale pet igračica, igračice Filološkog nisu uspele da pruže veći otpor i ekipa iz ulice Doktora Subotića došla je do prve pobede u novoj sezoni.

Finalni dan USSB

 

Od prvog do poslednjeg trenutka utakmice Medicinski je bio u vođstvu. Utakmica je počela poenima Civrićeve i defanzivnim skokovima Lerinc, a potom i bacanjima sa kojih je skoro perfektna (5/6) bila Krunićeva. Na drugoj strani nije viđen poen iz igre sve do polovine druge četvrtine. Markovićeva je tada pogodila za tri poena, međutim prednost je već ubedljivo bila na strani doktorki (26:6). Krunićeva je nastavila i u drugoj deonici da pogađa iz svih pozicija i na poluvreme se otišlo pri rezultatu 38:11.

Simpatična improvizacija brojeva na leđima selotejpom, usled nedostatka dresova Filološkog, pomogla je samom praćenju utakmice, ali ne i boljoj igri u drugom poluvremenu. Nastavile su košarkašice Medicinskog tamo gde su stale u prvom delu i iz napada u napad uvećavale razliku. U trećem periodu istakla se Nikolićeva, koja je za osam minuta upisala 10 poena. Do kraja su i košarkašice Filološkog krenule da pogađaju, te je poslednja deonica bila i najefikasnija. Konačan rezultat bio je 82:30, nakon što su Radonjićeva i Civrićeva razmenile po dvojku u poslednjem minutu.

Sastavi timova

Medicinski fakultet  Filološki fakultet 
Teodosić V. 5  Živojinović N. 1 
Milosavljević A. 7  Radonjić A. 7 
Lerinc D. 9  Baljak M. 11 
Civrić D. 10  Jecić A. 17 
Krunić A. 13  Marković D. 77 
Nikolić I. 14    
Jelić J. 19   

 

U pobedničkoj ekipi Medicinskog fakulteta čak pet igračica postiglo je dvocifren broj poena – Krunićeva 19, Nikolićeva 18, Civrićeva 15, a Milosavljevićeva i Teodosićeva po 10. Kod Filološkog fakulteta najefikasnija bila je Radonjićeva sa 14 poena.

Statistika
Statistika  Medicinski fakultet  Filološki fakultet 
1 poen  6/8  8/9 
2 poena  38/70  8/29 
3 poena  0/3  2/10 
Asistencije  17  5 
Ofanzivni skokovi  24  3 
Defanzivni skokovi  20  4 
Ukradene lopte  7  / 
Izgubljene lopte  3  13 
Blokade  /  2 

Trener ekipe Medicinskog fakulteta, Nikola Kozomora, govorio je za naš sajt nakon utakmice: ,,Ubedljiva pobeda. Dobro smo izrotirali. Devojke su ispoštovale dogovor i svaka je uzela svoje minute i dala svoj doprinos. Odlična timska igra danas. Nadamo se još boljim rezultatima u nastavku i da ćemo doći do završnice”, rekao je Kozomora.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB