+36 Farmaceutskog!

503

U okviru desetog kola SUUB lige ekipa Farmaceutskog fakulteta ubedljivo je savladala kolege sa Filozofskog fakulteta rezultatom 63:27(23:9;10:1;14:6;16;11). Najraspoloženiji na ovom susretu bio je kapiten farmaceuta Pavlović sa ubačenih 16 poena, dok su na drugoj strani najzapaženiji bili Milinković i Lazić sa po 7 poena.

Finalni dan USSB

Nakon uspešno obezbeđenog prvog napada, filozofi nisu uspeli da upućen šut ka košu pretvore u poene, te ih je na drugoj strani kaznio Pavlović koji je bio siguran u šutu van linije 6.75(3:0). Prve poene za filozofe ubacio je Grandov koji je polovično bio precizan sa linije slobodnih bacanja(3:1). Farmaceuti su već u prvih osam minuta pokazali koliko veliku želju za pobedom, te protivnicima nisu dozvoljavali lake poene. Popović je vezao 8 poena i na taj način ekipi Farmaceutskog fakulteta obezbedio najveću prednost u dotadašnjem toku meča(11:1). Do kraja prve četvrtine u listu strelaca za farmaceute upisali su se Đorđević i Tomić, dok je kod filozofa precizan bio Milinković koji je na u poslednjim sekundama pogodio šut sa distance i smanjio prednost protivnika na 14 poena(23:9).

U drugoj deonici viđena je lošija igra u odnosu na prvih osam minuta sa obe strane. Promašaji su se nizali, a prve poene zabeležio je Jevtić nakon skoro 4 minuta igre(25:9). Milenković, koji je ubacio jedno od dva slobodna bacanja(25:10), bio je jedini strelac u ovoj četvrtioni za ekipu Filozofskog fakulteta. Na drugoj strani Pavlović je ubacio 4 poena, dok su Đorđević i Tomić dodali po dva. Na kraju prvog poluvremena semafor je pokazivao rezultat 33:10 u korist farmaceuta.


Sastavi timova
Farmaceutski fakultet Filozofski fakultet
0 PAVLOVIĆ D. 1 NIKOLIĆ V.
6 TOMIĆ N. 5 ĐORĐEVIĆ A.
 13 ĐORĐEVIĆ U. 6 GRANDOV A.
3 BOGOJEVIĆ V. 8 MILINKOVIĆ L.
77 POPOVIĆ V. LAZIĆ B.
32 KASI A. 11 TVRTIĆ D
65 PAUNOVIĆ B. 13 VOJINOVIĆ M.
41 JEVTIĆ M. 17 MILENKOVIĆ Đ.
Drugo poluvreme otvoreno je Grandovim upešnim šutem sa distance(33:12), ali je na drugoj strani poene odmah vratio Popović(34:12). U ovoj kao i u prethodne dve četvrtine viđena je sigurna igra u napadu i čvrsta odbrana farmaceuta. Pavlović je dva puta za redom bio siguran u šuta za tri poena i na taj način svojoj ekipi obezbedio najveću prednost(39:12). Pored Grandova, Milinković je bio je precizan sa linije slobodnih bacanja 4 puta(42:16), te su njih dvojica bili jedini strelci za filozofe u ovoj deonici. Trećih osam minuta završeno je pogođenim zicerom Paunovića, te su farmaceuti na minut odmora otišli sa 31 poenom prednosti(47:16).

Poslednja četvrtina ličila je na prethodnu u svim segmentima igre. Famraceuti su nastavili u dotadašnjem ritmu igre, dok su na drugoj strani filozofi pružili malo veći otpor, koji ipak nije bio dovoljan. Pavlović je nosio ekipu do pobede sa ubačenih 8 poena(55:20), a pored njega precizni su bili Jevtić i Tomić. Na drugoj strani svih 11 poena ubacio je Milinković, te je rezultat na kraju ovog susreta bio 63:27 za farmaceute.

Statistika
FARMACEUTSKI FAKULTET FILOZOFSKI FAKULTET
POENI 63 27
1P 6/7 6/8
2P 18/25 9/21
3P 7/13 1/11
DEFANZIVNI SKOKOVI 19 16
OFANZIVNI SKOKOVI 9 7
UKRADENE LOPTE 12 3
IZGUBLJENE LOPTE 4 5
BLOKADE 2 /
Kapiten ekipe Farmaceuckog fakulteta i najkorisniji irač ovog susreta Danilo Pavlović istako je da je zadovoljan igrom svoje ekipe.“Radili smo na poboljšanju igre celog tima, dosta smo radili na polusezoni i nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu i očekujemo nove pobede“, dodao je Pavlović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFarmaceutski slavio protiv TMF-a za šestu pobedu u sezoni
Naredni tekstFSFV izborio pobedu
Student sam prve godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Sport je oduvek u mom životu zauzimao bitno mesto, pa se tako rodila želja da postanem sportski novinar. Odbojku sam trenirala 9 godina, a sada radim i kao pomoćni trener.