Bezbednost bolja od TMF-a

417

Odbojkašice Fakulteta bezbednosti zabeležile su pobedu u utakmici protiv ekipe TMF-a rezultatom 2:0 (25:20, 25:13) u okviru 11. vikenda lige Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu. Igračice Fakulteta bezbednosti kontrolisale su sve segmente igre tokom meča.

Finalni dan USSB

Iako je TMF nametnuo ritam na pocetku prvog seta, odbojkašice Fakulteta bezbednosti su preciznim napadima i dobrom odbranom Vučkovićeve uspele da izjednače (11:11). TMF je pokušao timskim tajm-autom da se vrati u igru i poremeti ritam protivnika, ali odbojkašice Bezbednosti su nastavile istim tempom. Lazarevićeva je uvećavala prednost svoje ekipe, potpuno je nadigrala blok protivnica, ali neiznuđenim greškama Bezbednost je omogućila svojim protivnicama sa TMF-a da se rezultatski vrate u igru, izjednače, pa i povedu (18:17). Vučković je preciznim napadom iz zone dva  oduzela servis Stević, nakon čega su odbojkašice Bezbednosti rutinski privele set kraju. Poene su osvajale Đapa, Lazarević i Dimitrijević koja je asom obezbedila prvu set loptu za svoju ekipu, a Milojević ju je prvim tempom odmah realizovala (25:20).

Sastavi timova
Fakultet bezbednosti TMF
Lazarević A. 10 Mitrović K.
1 Vučković J. 1 Stević D.
4 Dimitrijević K. 2 Jovanović M.
5 Milojević M. 3 Nešić T.
7 Đapa S. 5 Gudurić A.
9 Kukobat A. 7 Mitrović K.
8 Paunović M.
9 Risimović T.
11 Stojanović N.
12 Tomić T.
13 Vukoičić A.
14 Teodorović A.
Drugi period igre otvorila je bolje ekipa TMF-a, ali nakon rezultata 3:3 Bezbednost je napadom Lazarevićeve povela i svoju prednost samo uvećavala do kraja seta. Odbojkašice Bezbednosti su upisivale poene preko sredine, zona dva i četiri, dok je TMF dobro štitio blok i koristio šanse iz kontranapada. Milojevićeva je dobro pratila napad protivnica, blokom je zaustavila prvi tempo TMF-a, pa je rezultat bio 19:13. Lazarevićeva je izborila blok-aut i tako donela svojoj ekipi prvu meč loptu, a Đapa je as servisom okončala ovaj susret (25:13).
Statistika
Fakultet bezbednosti TMF
Poeni iz igre 27 16
Poeni iz bloka 4 3
As servis 4 3
Greške iz igre 7 12
Servis greške 3 3
Greške iz bloka 1 /
Anja Lazarević, kapiten odbojkašica Fakulteta bezbednosti, istakla je da je njena ekipa bila veoma raspoložena za igru. S obzirom da smo odigrale meč u oslabljenom sastavu, bez srednjeg blokera, mislim da smo se super pokazale. Bile smo raspoložene za igru i mislim da je to bilo ključno za današnju pobedu”, zaključila je Lazarevićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstRadović pogurala mašinu
Naredni tekstETF servisom do pobede
Student sam druge godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Sport je oduvek bio bitan segmet svakog mog dana, a bavljenje sportskim novinarstvom velika želja.