Pravnici presudili farmaceutima

310

Košarkaši Pravnog fakulteta pobedili su ekipu Farmaceutskog fakulteta rezultatom 63:43 (13:11, 22:8, 22:15, 6:9) u okviru osmog vikenda SUUB lige. Košarkapima Pravnog su bile dovoljne dve četvrtine kako bi slomili otpor Farmaceuta i vratili se na pobednički kolosek posle dva uzastopna poraza.

Finalni dan USSB

 

Posle podbacivanja lopte ekipa Pravnog fakulteta je odmah pokušala da uspostavi svoj ritam igre, to je podrazumevalo čvrstu odbranu sa dosta preuzimanja a da u napadu prodorima i brzim protokom lopte traži najbolje rešenje. Početak je obeležio Terzić koji  je u dva navrata pokušao polaganjima da poentira, međutim lopta jednostavno nije htela da uđe u koš. Sa druge strane ekipa Farmaceutskog fakulteta je igrala čvrsto u odbrani, pogotovu u toj prvoj četvrtini kada su još i bili u rezultatskom priključku, dok su u napadu izgledali bezidejno i oslanjali su se na šut van linije 6,75 Tomića, Jevtića, Bogojevića i Rakića koji su šutirali 2/7. Kada nisu uspeli prodorima da poentiraju ekipa Pravnog fakulteta je spustila na Zečevića koji je iskoristio svoju snagu i visinu i postigao prve poene. Zatim na scenu stupa Baltić koji je u sledećih nekoliko napada bio glavna opcija pravnika i sa tri uspešna prodora, a poslednji i uz faul bio je najzaslužniji za vodstvo od 9:5. Usledila je greška u odbrani ekipe Pravnog fakulteta i na liniji za tri poena ostao je sam Jevtić, igrači pravnog prave loš faul i šalju ga na liniju za slobodna bacanja ali on šutira (1/3) i propušta priliku da smanji razliku na svega pola koša. Takođe, u tom napadu je bila dosuđena i tehnička greška za trenera pravnika, ali farmaceuti ni tu priliku nisu iskoristili pa su tako postigli samo dva poena iz tog celog napada. Na prvi odmor otišlo se sa rezultatom 13:11 za pravnike.

Usledila su dva perioda u kojima košarkaši Pravnog fakulteta rešavaju pitanje pobednika ovoga meča. Najpre druga četvrtina u kojoj su pravnici odirali gotovo bez greške i tako trasirali put ka pobedi. U ovoj deonici košarkaši Pravnog fakulteta s prodorima, šutom sa distance i spuštanjem na centre zatrpali koš protivnika sa odličnim šutem za dva poena (10/12). Najefikasniji bio je Miljković sa pet poena i četiri defanzivna skoka, a pratili su ga Šaponjić, Marjanović i Milisavljević sa po četiri postignuta poena. Sa druge strane apotekari su nastavili da se oslanjaju na šut za tri poena međutim ni u ovoj četvrtini nisu bili ništa bolji (1/6). U fazi odbrane su izgubili tu čvrstinu koja ih je donekle krasila u prvom periodu, a to govori činjenica da su primili čak 22 poena, pa se tako na veliki odmor otišlo sa 35:19 za ekipu Pravnog fakulteta.

Statistika
                Pravni fakultet Farmaceutski fakultet
Poeni 63 43
Šut za 1p 4/5 7/16
Šut za 2p 22/38 12/21
Šut za 3p 5/11 4/16
Defanzivni skokovi                       16                       12
Ofanzivni skokovi 8 6
Asistencije 6 3
Blokade 3
Izgubljene lopte 2 8
Ukradene lopte 5 4

U početnoj deonici drugog poluvreme pravnici stavljaju tačku na ovu utakmicu. Oni nastavljaju tamo gde su stali, ali ovoga puta na sve to dodaju i stopostotan šut van linije 6,75 (4/4). Uvodni deo četvrtine protiče u šuterskom obračunu, koji je završen rezultatom 13:8 za košarkaše iz Bulevara. U tom periodu smo videli i najatraktivniji potez ove utakmice, a to je kucanje Šaponjića. Kod farmaceuta bolji od ostalih bio je Doderović koji je postigao sedam poena i imao još jedan defanzivni i ofanzivni skok. Kraj četvrtine obeležili su Mrjanović, Vulić i Rudić koji su pogodili tri vezane trojke definitivno prelomili utakmicu.

Sastavi timova
                         Pravni fakultet                  Farmaceutski fakultet
Nikolić Bogojević
Rudić Pešić
Miljković Tomić
Baltić Pešić
Terzić Jevtić
Vulić Đorđević
Šaponjić Rakić
Milisavljević Marjanović
 Jakšić Marodi
 Zečević Doderović
 Lazić
Marjanović
U poslednjih osam minuta viđena je najlošija košarka, pravnici su pokvarili šut pa su postigli svega šest poena, od toga četiri iz igre, dok su sa druge strane farmaceuti imali stopostotan učinak iz igre (4/4), međutim četiri izgubljene lopte su ih koštale mogućnosti ulaska u neku neizvesnu završnicu. Na kraju pre svega timskom igrom pravnici dolaze do ubedljive pobede  rezultatom 63:43.

Jedan od zapaženijih aktera ovoga meča Baltić je izneo svoje viđenje ove utakmice. ‚‚ Timski smo došli do ove na izgled lake pobede pošto nijedna pobeda nije laka. Počeli smo da primenjujemo ono što radimo na treninzima pa se nadam da ćemo u nastavku biti sve bolji i bolji”, istakao je Baltić.

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstPravni slavio protiv Mašinskog
Naredni tekstFSFV i FON podelili bodove
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Ukoliko se jednog dana definitivno odlučim da budem sportski novinar, želeo bih da pratim košarku, kao svoj omiljeni sport i sport kojem sam posvetio sedam godina intezivnih treninga. Cilj koji bih voleo da ostvarim jeste da jednog dana komentarišem derbi sa koleginicom.