Vojnici bez teškoća protiv matematičara

242

Odbojkaši Vojne akademije pobedili su vršnjake sa Matematičkog fakulteta rezultatom 2:0, po setovima 25:11, 25:15. Vojnici su kontrolisali celu utakmicu, konkretniji su bili u napadu, borbeniji u odbrani i na kraju su trijumfovali.

Početak meča  je prilično ujednačen. Kod matematičara dobar je bio Koturović koji je smečovao a vojnike su poenima predovdili Ćulibrk i Ajdačić.Prvu osetniju razliku od 8:4 napravio je upravo korektor Vojne akademije Ćulibrk. Prednost vojnika na 9:6 smanjio je matematičar Stamenković koji je dobro pogodio po dijagonali. Ubrzo su vojnici podigli nivo igre i serijom od pet uzastopnih poena stigli na 14:6. Ovaj period igre obeležio je kapiten Vojne akademije Timić ali i Ristić. Matematičari nisu nalazili rešenje za raspoložene protivnike a posle poena Ajdačića vojnici su imali sedam poena prednosti – (18:11). Do kraja seta, vojnici su odigrali kvalitetnu odbranu te nisu dopsutili matematičarima ni jedan poen. Predvođeni Ćulibrkom, koji je dao tri uzastopna poena, osvojili su prvi set rezulatom 25:11.

Sastavi timova

Drugi set nastavljen je u istom ritmu. Vojnici su bez većih problema postizali poene. Za prednost vojnika od 4:1 potrudio se Jovanović koji je blokom sprečio smeč matematičara Koturovića. Na drugoj strani su matematičari dvojnim blokom Đokovića i Koturovića sprečili Ajdačića da realizuje u završnici. U tom momentu rezultat je bio 4:3 za ekipu Vojne akademije. Od tog trenutka, matematičari su ušli u lošiju seriju. U napadu nisu bili precnizni, a u odbrani nisu imali pravog rešenja. Ćulibrk je as servisom iskoristio ovaj period loše igre Matematičkog fakulteta, te je vojnike doveo u prednost od 8:3. Dobar je bio i vojnik Ajdačić. Smeč udarceom po paraleli pogodio je za 13:6.Matematičari su pokušali da se vrate u meč preko raspoloženog Stamenkovića, koji je smečovao za 16:8, ali im to nije pošlo za rukom. Vojnici su kažnjavali greške proitvnika;  Ristić je dijagonalom povećao prednost svog tima na 20:11. Do kraja meča viđeno je još nekoliko poena, a konačan rezultat ovog seta 25:15 postavio je dizač Matematičkog fakulteta Poznan servis greškom.

Statistika

Kapiten Vojne akademije Timić bio je zadovoljan odigranim mečom i pobedom svog tima. „Čestitam saigračima, ali i protivničkoj ekipi koja je došla u nešto slabijem sastavu. Mi smo odigrali svoju igru koja nam je donela trijumf. Nastavljamo dalje sa terninzima i nadamo se da ćemo ostati u pobedničkom ritmu“, izjavio je Timić.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstOslabljeni TMF nemoćan protiv Saobraćajnog
Naredni tekstGrađevinari izgradili pobedu
Druga sam godina Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo i komunikologija. Volim sport, trenirao sam fudbal dok sam bio mlađi. Osim toga, volim da pratim i rukomet, kao i odbojku. Sportsko novinarstvo je posao kojim bih želeo da se bavim u budućnosti.