Vojnici bez teškoća protiv matematičara

525

Odbojkaši Vojne akademije pobedili su vršnjake sa Matematičkog fakulteta rezultatom 2:0, po setovima 25:11, 25:15. Vojnici su kontrolisali celu utakmicu, konkretniji su bili u napadu, borbeniji u odbrani i na kraju su trijumfovali.

Finalni dan USSB

Početak meča  je prilično ujednačen. Kod matematičara dobar je bio Koturović koji je smečovao a vojnike su poenima predovdili Ćulibrk i Ajdačić.Prvu osetniju razliku od 8:4 napravio je upravo korektor Vojne akademije Ćulibrk. Prednost vojnika na 9:6 smanjio je matematičar Stamenković koji je dobro pogodio po dijagonali. Ubrzo su vojnici podigli nivo igre i serijom od pet uzastopnih poena stigli na 14:6. Ovaj period igre obeležio je kapiten Vojne akademije Timić ali i Ristić. Matematičari nisu nalazili rešenje za raspoložene protivnike a posle poena Ajdačića vojnici su imali sedam poena prednosti – (18:11). Do kraja seta, vojnici su odigrali kvalitetnu odbranu te nisu dopsutili matematičarima ni jedan poen. Predvođeni Ćulibrkom, koji je dao tri uzastopna poena, osvojili su prvi set rezulatom 25:11.

Sastavi timova
Vojna akademija Matematičkifakultet
Timić Đ. Poznan U.
Jovanović S. Bogdanović Đ.
Ristić A. Koturović N.
Radovanović Đ. Đoković N.
Ćulibrk M. Stamenković O.
Ajdačić M. Gružanić N.
Tasić M.

Drugi set nastavljen je u istom ritmu. Vojnici su bez većih problema postizali poene. Za prednost vojnika od 4:1 potrudio se Jovanović koji je blokom sprečio smeč matematičara Koturovića. Na drugoj strani su matematičari dvojnim blokom Đokovića i Koturovića sprečili Ajdačića da realizuje u završnici. U tom momentu rezultat je bio 4:3 za ekipu Vojne akademije. Od tog trenutka, matematičari su ušli u lošiju seriju. U napadu nisu bili precnizni, a u odbrani nisu imali pravog rešenja. Ćulibrk je as servisom iskoristio ovaj period loše igre Matematičkog fakulteta, te je vojnike doveo u prednost od 8:3. Dobar je bio i vojnik Ajdačić. Smeč udarceom po paraleli pogodio je za 13:6.Matematičari su pokušali da se vrate u meč preko raspoloženog Stamenkovića, koji je smečovao za 16:8, ali im to nije pošlo za rukom. Vojnici su kažnjavali greške proitvnika;  Ristić je dijagonalom povećao prednost svog tima na 20:11. Do kraja meča viđeno je još nekoliko poena, a konačan rezultat ovog seta 25:15 postavio je dizač Matematičkog fakulteta Poznan servis greškom.

Statistika
Statistika: Vojna akademija Matematičkifakultet
Poeni iz igre 30 9
Poeni iz bloka 1 1
As 3 1
Servis greške 8 4
Greškeizigre 7 12

Kapiten Vojne akademije Timić bio je zadovoljan odigranim mečom i pobedom svog tima. „Čestitam saigračima, ali i protivničkoj ekipi koja je došla u nešto slabijem sastavu. Mi smo odigrali svoju igru koja nam je donela trijumf. Nastavljamo dalje sa terninzima i nadamo se da ćemo ostati u pobedničkom ritmu“, izjavio je Timić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstOslabljeni TMF nemoćan protiv Saobraćajnog
Naredni tekstGrađevinari izgradili pobedu
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo i komunikologija. Volim sport, trenirao sam fudbal dok sam bio mlađi. Osim toga, volim da pratim i rukomet, ali i odbojku. Sportsko novinarstvo je posao kojim bih želeo da se bavim u budućnosti.