SportIndeks.rs

Nenad Tanasijević: Naša ambicija je finale i igranje pred punom Rivom

20258412_1650476034996816_5822440584529686399_n

Nakon prvog dana Evropskog Univerzitetskog  prvenstva u basketu 3×3, ekipa iz Kragujevca potvrđuje zbog čega je dve godine zaredom bio najbolja na Starom kontinentu. Ubedljive pobede protiv ekipa iz Bugarske, Rusije i Ukrajine bile su dovoljne da Šumadinci veća sada obezbede prvo mesto u grupi. Danas ih očekuju mečevi protiv ekipa iz Turske i Hrvatske, ali mislima su već u četvrtfinalu. O onome što smo videli i što nas očekuje danas i sutra razgovarali smo sa Nenadom Tanasijevićem, predsednikom Univerzitetskog sportskog saveza Kragujevca.

Nakon prvog dana takmičenja jedino su Kragujevac i Split obezbedili prva mesta u grupi. Da li je to najava novog finala?

“Kada pogledamo istoriju studentskog 3×3 sporta ispada da smo Split i mi favoriti to smo i pokazali. Međutim, pored rivalstva i iz njega izrodilo se veliko prijateljstvo koje vlada između Univerzitetskih sportskih saveza Kragujevca i Splita i to mi je izuzetno drago. Split je skupio dva ozbiljna tima i kod njih nema promena u odnosu na sastav koji je igrao prethodnih godina. Mi smo doživeli veće promene, ali ambicije su iste.”

Da li je zlatna medalja imperativ?

“Nikada ne krijem svoje ambicije. Mi i Split smo jedni od favorita i naš cilj je finale prvenstva i plasiranje na svetske univerzitetske igre. Najviše bismo voleli da se u Kragujevac vratimo sa zlatnom medaljom, ali nećemo biti nezadovoljni ni ako se okitimo srebrom.”

Vaša vrupa je bila nazvana i “grupa smrti” i najujednačenijom, ali opet ste vrlo lako obezbedili prvo mesto.

“Zadovoljan sam grupom i time što smo imali dosta nepoznanica, što je za nas bio izazov. Na kraju smo već nakon prvog dana obezbedili plasman direktno u četvrtfinale i pokazali sjajnu igru. I dalje tvrdim da je naša grupa najteža i to nam je drago – da bi bio najbolji moraš se takmičiti sa najboljima. U grupi smo imali priliku da učinimo na svojim greškama i da poslednjeg dana budemo na visini zadatka.”

Riva je odličan izbor za teren, a košarkašima ipak dosta teško pada. Kakav je Vaš komentar?

“Teren na Rivi je sjajan za popularizaciju sporta. Da sam ja organizovao događaj i ja bi navijao za tu lokaciju. Međutim, biće jako teško igračima što se i pokazalo. Igra se pored mora, vetar će dosta omesti šutere i videćemo ko će kako odgovoriti zahtevima. One ekipe koja bude imala najviše rešenja i dovoljno snage pod košem mogu da ostvare dobar rezultat. Mi smo došli spremni na to i imamo rešenje za sve izazove.”

Ono što se čeka i priželjkuje je finale protiv Splita na prepunoj Rivi. Kako prevazići pritisak?

“Ukoliko budemo ponovo u finalu protiv Splita atmosfera će biti nezaboravna i to će sigurno biti najteže gostovanje do sada. Poznavajući organizatore potrudiće se da Riva bude puna, da će doći vatreni navijači i da atmosfera bude jako izazovna. Uveren sam da ćemo tu atmosferu doživeti kao izazov i mi Srbi volimo da igramo takve utakmice. Moj deo posla je samo da im skinem odgovornost i opterećenje i da igramo svoju igru.”

Ostavite komentar!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>