VATERPOLO: Poraz Univerziteta u Beogradu na startu Evropskog kupa!

82

Vaterpolisti Univerziteta u Beogradu pretrpeli su poraz u prvom kolu Evropskog univerzitetskog kupa. Njih je ekipa Univerziteta Primorska savladala rezultatom 11:10 (3:2, 3:3, 3:3, 2:2) golom Potočnika u poslednjoj sekundi utakmice.

Sastavi timova

Beograđani su nervozno otvorili utakmicu, što se najviše odrazilo na njihovu igru u odbrani. Do početnog vođstva došli su momci iz Kopra golom Josipovića (1:0), dok je na drugoj strani Prcić zaustavio šut Njegovana. Do izjednačenja selekcija Beogradskog Univerziteta došla je pogotkom kapitena Markovića (1:1), međutim, već u sledećem napadu Potočnik je postigao gol za prednost od 2:1. Usledila su po dva promašaja na obe strane, a do novog izjednačenja beogradska ekipa stigla je nakon što je Filipović savladao Prcića (2:2). Do kraja prve četvrtine imali su Beograđani prilike da dođu do prvog vođstva na utakmici, međutim, raspoloženi Prcić je najpre sigurno intervenisao nakon šuta Arsenovića, a potom je zaustavio i pokušaj Njegovana. Na drugoj strani Kaljević je uspešno intervenisao nakon kontranapada Univerziteta Primorska. Međutim, Slovenci su uspeli da na odmor odu sa prednošću od 3:2, nakon što je Naglič u poslednjem minutu četvrtine savladao golmana Beograđana.

Drugu deonicu golom je otvorila ekipa iz grada na obali Jadranskog mora. Oni su do prednosti od dva gola (4:2), došli nakon što je Fabič iskoristio precizno dodavanje i savladao golmana Beograđana. Smanjili su momci sa Beogradskog Univerziteta zaostatak posle prvog pogotka centra reprezentacije Mojića (4:3). Nakon dva neiskorišćena napada na obe strane, usledila su dva brza gola. Najpre je Ćosić pogodio za novu prednost Slovenaca od dva gola (5:3), a potom je Stefan Marković smanjio zaostatak beogradske ekipe na minus jedan (5:4). Raspoloženi golman Univerziteta Primorska, bio je nemoćan nakon što je Šćepanović snažno šutirao sa sedam metara, pa su momci iz Srbije došli do novog izjednačenja (5:5). Slovenci su iskoristili nepažnju u odbrani Beograđana i na 15 sekundi pred kraj poluvremena postigli gol za 6:5

Treću četvrtinu sigurnom intervencijom otvorio je golman Univerziteta u Beogradu Kaljević. Međutim, njegovi saigrači nisu uspeli da iskoriste napad za izjednačenje. Grešku Beograđana u napadu, iskoristili su vaterpolisti iz Kopra, pa su u sledećoj akciji preko Potočnika došli do sedmog pogotka na utakmici (7:5). Prvim pogotkom na utakmici, Njegovan je smanjio zaostatak svoje ekipe na minus jedan (7:6), da bi nakon što je Kaljević odbranio pokušaj slovenačke ekipe, Stefan Marković postigao gol za izjednačenje 7:7. Imala je ekipa iz Srbije dva napada da stigne do prvog vođstva na utakmici, međutim, golman Univerziteta Primorska je bio siguran na golu. Iskoristili su Slovenci igrača više u bazenu, pa su na dva minuta do kraja treće deonice poveli rezultatom 8:7. Na drugoj strani, svojim drugim pogotkom na utakmici Njegovan je doveo ekipu Beogradskog Univerziteta do novog izjednačenja 8:8. Dok su, trećim golom Černeke, Slovenci poveli rezultatom 9:8.

Usledilo je neizvesnih sedam minuta igre. Početkom poslednje deonice istakli su se golmani obe ekipe. Kaljević je zaustavio polukontru Slovenaca, dok je Prcać odbranio pokušaj Njegovana. Na četiri minuta do kraja utakmice vaterpolisti iz Kopra poveli su 10:8. Dugo je na semaforu stajao ovaj rezultat, a u beogradskoj ekipi ponovo se istakao Kaljević, koji je zaustavio najpre šut Potočnika, a potom je odbranio pokušaj Slovenaca nakon polukontre. Trećim pogotkom Njegovana vaterpolisti Univerziteta u Beogradu smanjili su zaostatak na minus jedan (10:9), a potom je isti igrač na sedam sekundi do kraja utakmice postigao gol za 10:10. Iako je izgledalo da će se utakmica završiti ovim rezultatom, sreća nije bila na strani beogradske ekipe. Najraspoloženiji u ekipi iz Kopra, Potočnik, u poslednjoj sekundi utakmice postigao je gol za 11:10.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Nejc Potočnik i Rene Černeke sa po tri gola, dok su se u ekipi Univerziteta u Beogradu istakli Aleksandar Njegovan sa četiri pogotka i Stefan Marković sa tri.

Vaterpolista Univerziteta Primorska Uroš Fabič nakon utakmice je istakao da je njegova ekipa igrala dobro, ali i da je sreća bila na njihovoj strani u završnici meča.

,,Imali smo jakog protivnika na početku i ova utakmica je bila teška, neizvesna i lepa i bila mi je čast igrati. Vidi se da momci iz Beograda  treniraju i da su borbeni. Mi smo imali sreću da u poslednjoj sekundi postignemo gol i tako pobedimo. Očekujem da ćemo na kraju doći do trijumfa na turniru”, izjavio je Fabič.

Na drugoj strani, vaterpolista Univerziteta u Beogradu Bogdan Filipović, nije krio razočaranje nakon poraza svoje ekipe.

,,Nećemo da krivimo sudije i da komentarišemo jer nismo zbog toga došli ovde. Grešili smo puno i vidi se da nismo previše trenirali zajedno. Idemo dalje, ali neke stvari ne smeju da se dešavaju. Atmosfera u ekipi je dobra i mislim da će sledeća utakmica biti mnogo bolja, jer već imamo jedan meč iza sebe”, rekao je Filipović.

Fejsbuk komentari